lördag 8 december 2012

HP: Hård press på socialsekreterare


Anna-Carin Tonnvik anser inte att rättssäkerheten är hotad trots den hårda arbetsbelastningen, men jag kan avslöja att hon själv under sin tid som socialsekreterare varit skyldig till att minst ett märkligt omhändertaganden har fått ske i Härryda kommun. Med tanke på den insyn jag fått på hur socialtjänsten arbetar, så förvånar det mig inte det minsta att de har en 'hög arbetsbelastning', de är ju själva skyldiga till skapa ohållbara situationer. Hade man jobbat smartare och mänskligare, så hade man kunnat minimerat arbetsbelastningen. Idag skapar de själva sina monster... En stor grupp generation av barn och unga håller på att gå förlorade på grund av de myndighetsövergrepp som begås i Sverige idag...

"Hög arbetsbelastning, stress och problem med att klara rättssäkerheten. Så ser läget ut för många av landets socialsekreterare, enligt en ny undersökning.
I Härryda kommun stämmer den bilden delvis."
 
http://www.harrydaposten.se/nyhet_visa.asp?id=2068

Läs även en äldre artikel:
http://www.jnytt.se/nyhet/43488/socialtjansten-i-huskvarna-slar-larm

Share |

3 kommentarer:

  1. Här kommer två citat ur Socialtjänstlagen, angående anmälningsskyldighet.

    1)"Barn som inte får sina grund-läggande behov tillgodosedda i hemmet eller av någon annan anledning far illa måste alltid uppmärksammas så att de kan
    få hjälp så tidigt som möjligt. Det viktiga är att socialnämnden får kännedom om sådant som kan innebära att det finns anledning att ingripa till ett barns skydd. Anmälningsskyldighet inträder alltså redan vid misstanke om
    att något förhållande föreligger som kan innebära att socialnämnden behöver ingripa till ett barns skydd.
    Det är ofta svårt för personer utanför socialtjänsten att avgöra när skyldigheten att anmäla inträder och det är inte ovanligt att förhållandena blir så allvarliga att LVU blir tillämplig innan anmälan görs."

    2)"I skolan, förskolan eller skolbarnsomsorgen är det inte bara lärarna och omsorgspersonalen som omfattas av bestämmelsen i 14 kap. 1 § SoL utan även t.ex. vaktmästare och servicepersonal i skolmatsalen."

    I princip är alltså alla skyldiga att anmäla minsta misstanke om att ett barn far illa - och socialtjänsten är skyldig att utreda alla anmälningar ...

    När det gäller barn och unga med heldygnsinsatser (läs: placering i HVB eller familjehem) var år 2000 antalet nytillkomna barn (dvs barn som inte tidigare hade varit föremål för någon insats) 4.000, vilket var ungefär detsamma som för 1999 och 1998. Detta enligt socialstyrelsens statistik.
    MEN under 2001 var 4.300 barn nytillkomna, under 2002 4.400 barn, under 2003 6.900 barn, under 2004 7.200 barn, under 2005 7.200 barn, under 2006 7.700 barn, under 2007 8.500 barn, under 2008 9.300 barn, under 2009 9.500 barn, under 2010 10.500 barn, under 2011 11.100 barn. Totalt har under åren 2000-2011 88.600 barn kommit in i LVU / SOL-systemet! Antalet nytillkomna barn, för vilka en utredning har måst göras, har alltså nästan tre-dubblats! Beror detta verkligen på en ökad misär i svenska hem? Eller är det en logisk konsekvens av "angiverilagen"?

    SvaraRadera
  2. Skrämmande utveckling... särskilt nu när man fått 'inside information' sett hur det sociala maskineriet arbetar och ur korrupt hela systemet är. Övriga befolkningen lever lyckligt ovetande om vilket monster den sociala ingenjörskonsten har skapat!

    SvaraRadera
  3. Det är mycket märkligt, eftersom vi lever i ett land där vi I förhållande till andra länder har det oerhört bra, och där man pratar så mycket om hur bra vi är i föräldraskap, visst rimmar det då dåligt med att omhändertaganden har ökat så kraftigt. Det håller på att gå fullständigt utför för Sverige som land... Ännu märkligare att det finns så många som verkställer idiotiska beslut, just på detta var Hitlers framgång.

    SvaraRadera