torsdag 24 maj 2012

Bris: Familjer glöms bort

Maria Larsson, vad bryr hon sig om familjer i kris? Hittills har hon inte skött sin roll som socialminister på ett särskilt tillfredsställande sätt.

Socialtjänsten föredrar hellre att koka ihop en subjektiv utredning kryddad med lögner för att rättfärdiga ett omhändertagande och/eller alienera barnet från föräldern, så är problemet löst... eller... så gör de i alla fall i Marks kommun.. det är en sak som är säker, kosta vad det kosta vill, i form av pengar och mänskligt lidande...

Familjer i kris kan socialtjänsten inte ens stava till... bättre att spä på med lite till kris är deras recept...

"Kattis Ahlström som är generalsekreterare på Bris, menar att det behövs någon form av mellanstöd dit familjer i tillfällig kris kan vända sig.
-Alla skulle tjäna på det, både familjerna och samhället. De flesta samtal vi får handlar om de här bristerna så uppenbarligen får man inte den hjälp man söker, säger hon.
Barn- och äldreminstern Maria Larsson (KD) håller inte med utan säger till SVT Nyheter:
-Vi har satsat på väldigt många olika saker. Dels 140 miljoner för att skapa modeller för föräldrastöd, det finns också en webbsida där man kan gå in och ställa sina frågor.
Ministern syftar på 1177.se. Kattis Ahlström på Bris "är förvånad" över Maria Larssons uttalande."

Läs mer på:
http://svt.se/nyheter/sverige/bris-familjer-gloms-bort


Share |

4 kommentarer:

MB sa...

Läst din blogg, förfärligt....Tyvärr håller de på lika i Ludvika kommun. Där vill man ge 100 % vårdnad till en kvinnomisshandlare, misstänkt för sexuella övergrepp mm. Soc kliver över allt för att ge barnet till pappan fast hon blir hysterisk när han kommer på tal av dem å berättar vad han har gjort med henne. Men vad gör det...pappan jobbar ju med dem ibland å känner flera, släkten är kommunalpampar i grannkommunen å har nära samarbete. Familjerätten drivs med frikyrkliga värderingar och Mamman e förklarad psykiskt sjuk av soc, familjerätt å pappans syster och pappan till barnet. Tingsrätten ger umgänge fast det föreligger brottsundersökning mm. Det klipps och klistrars i utlåtanden, vi kan styrka att allt är fel de har skrivit, med ljudfiler, äkta dokument mm....Men vad spelar det för roll när ingen tar i det. Mailat alla kommunpolitiker, ingen svarar...en del jobbar tätt med släktingarna i grannkommunen.... Liten ort alla känner alla, utom vi.
Var finns barnperspektivet ? Och lämpligheten ....Kämpande mormor sedan 1 år tillbaka

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker att vår så kallade socialminister kan söka arbete inom Marks kommuns socialförvaltning. Där skulle hon passa in bland alla andra verklighetsfrånvända människor.

Bättre att samla alla tokfinkar på ett enda ställe, så kan allafall några kommuner i Sverige skonas...

Anonym sa...

Hon, barn o äldreminister Maria Larsson, från vilken planet kommer hon?

Hälsningar från verkligheten som också liknar detta med att befinna sig på en ny planet.

Kan man inte skicka in henne i t-fatet tillaks? På denna verklighetens planet har det varit förga av nytta från henne....


Hon är verkligen inte av verklighetens folk...

Snuskiga KD-lögnare!

Sesam sa...

Vi för just nu en kamp mot samma som dig. Vi får inte vår lilla tös tillbaka efter umgänge. Detta trots förundersökning om barnmisshandel. Detta är ett helvete. Dom vägrar t.o.m. kolla om flickan är okej!