söndag 28 augusti 2011

SOCIALINSPEKTION

Det finns idag ingen myndighet som har lagstöd för att gå in och inspektera hela socialförvaltningens verksamhet. Det som behövs införas är en socialinspektion, motsvarande skolinspektionen. En socialinspektion som skall har rätt att gå in och utvärdera och inspektera med full insyn i socialnämndens totala verksamhet.

Socialstyrelser har numera tillsynsansvar därmed har vi ett systemfel med oförenliga funktioner, de utformar regler, råd och anvisningar för soc, dom utvärderar hur det fungerar i praktiken, de utvecklar/utforskar nya metoder, de försöker utveckla evidensbaserade metoder för socialt arbete, men det är bara i sin linda.

En annan oförenlig funktion är utövandet av tillsyn, utöver denna verksamhet som socialstyrelsen både reglerar, utvecklar och utvärderar. Det finns inga korrektionsmöjligheter i ett sådant system, och detta är definitivt inte förenligt med ett demokratiskt samhälle. Med andra ord, de kontrollerar sin egen verksamhet.

Varken socialstyrelsen eller JK kan gå in och utvärdera utredningar, därmed har socialförvaltningen möjligheten att fabulera ihop utredningar precis hur som helst. Det heter fint att: "Socialstyrelsen, JO och JK inte kan ta ställning till andra myndigheter i sak." Detta är alltså rena High Chaparal och Vilda Västern, det finns alltså inga korrektionsmöjligheter på något vis.


Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen!

Detta borde varje journalist/reporter i Sverige vara intresserade av. Hu kritiserade har inte polisen blivit när de granska sig själva - och vad har det resulterat i? Jo man tar inte polisen på allavar, tror inte de är ärliga utan lögnare och sanningsvrängare. Just det, precis så som socialförvaltningen i Mark fungerar.

Anonym sa...

När kommer Magnus Andersson att tvingas avgå? Hoppas att personalavdelningen lärde sig lite när socialchef Bengt Sahlberg somi all ärlight gik med tre månadslöner - man kvar är Agneta Karlsson som fortfarande drar in pengar månad ut o in - kostat mer än en halv miljon skattepengar. Detta medans ärliga sunda och vettiga familjer hanmar i ett kronofogdeträsk de aldrig ens föreställt sig skulle kunna finnas.
Kan de till och med bli hemlösa på grund av denna vidrigt sjuka socialförvaltning?

Så faller de olika lotterna i Marks kommun.
Välkommen - nästa gång kan det drabba dig!

Troligtvis som vanlig medborgare får du inte en enhetschef Agneta Karlsson lott!
Måtte hon inte få arbete ngnstans där människor finns. Förslag: fiskrenserifabrik! (Gärna tillsammans med Magnus Andersson)

Anonym sa...

Spännande - till och med Mikael Thörn på socialstyrelsen säger att socialtjänstens agerande är ett lotteri!!

Dags för eftertanke och reflektion kanske?

Nej, bättre att attackera sociala utskottet som bromsar detta elände.

Strunta i det som skulle ske enligt tidigare protokollet - en granskning av förvaltningen (socialsekreterare och socialchef Magnus Andersson, ansvarig för tokerierna).

Ge det kompetenta sociala utskottet en omgång istället och tro att åskådare går på denna skenmanöver...
(möjligen att Lomander kan luras...)

KD Hermansson vill ju vinna över allt motstånd för att kandidera till riksdagen nästa val som den stora hjälten.
Sorry, tror inte ett enda socialtjänstoffer går på detta.

Inte heller är kommuninvånarna så enkla att föra bakom ljuset som Hermansson verkar tro tillsammans med sina övriga klanmedlemmar.

Inte Janne Josefsson heller för den delen...

Vilken rättsröta! Vakna upp Markbor! Någongång får det vara NOG!

- Stödjer Magne till 100% samt resten av sociala utskottet (minus de som gjorde bort sig under senaste socialnämndsmötet). Pinsamt.