lördag 3 september 2011

KRISMÖTE OM EKONOMIN

Pellby kritiserar Hermansson öppet, socialnämnden gjorde ett försök med att fiffla med siffrorna - precis som de gör med allt annat - genom att be om extra anslag.


                                     Ur dagens BT:


5 kommentarer:

Anonym sa...

TILL ALL PERSONAL MED LÅGA LÖNER:

Gratulerar all personal inom t.ex. hemtjänst, LSS med mera. Nu kommer ní troligtvis att få stå för socialskandalsnotan, och ordförande Hermanssons oförmåga att få ordning i oredan.

Hermansson anser inte alls att det är oansvarigt att pengarna fortsätter rulla iväg. (läs i Borås Tidning).

I andra kommuner med liknande problem med ekonomi (ej samma fruktansvärda skandaler som här insom socialtjänsten) sker detta.

Observera att Mark har en mycket stärre underskott (skuld) än Boden. De ligger bara 16 miljoner back, snare 30 miljoner som alltså det dubbla.

Från facktidningen Vision (SKTF) om en annan kommun och konsekvenserna:

Socialtjänstpersonal sägs upp i Boden
Uppsägningar väntar ett 30-tal personer inom socialtjänsten i Boden. Socialnämnden måste spara efter ett underskott på 16 miljoner.

31 aug 2011, 11:18

Efter en MBL-förhandling mellan Kommunal och arbetsgivaren sägs mellan 30 och 35 personer upp inom socialtjänsten.
'
I mars sades 45 personer i hemtjänsten upp och nu kommer nästa varsel. På listan över åtgärder för att klara budgeten finns även restriktioner gällande vikarietillsättning, enhetscheferna får flytta ut till sina egna hemtjänstgrupper och nattpoolen läggs ned.

–Det är inte bara hemtjänstens personal som ska ta alla besparingar utan vi ska även titta på andra grupper inom vår verksamhet, säger socialchefen Catharina Liljeholm, till Norrländska socialdemokraten.///



Vem och vilka ska stå för notan i Mark? Gissar att det blir som i Boden, för inte ska väl den personal som ställt till med eländet få gå? Det är bra att spara in pengar på gamla och försvarslösa personer med särskilda behov - de har svårt att offentligt klaga!
EN tyst och överkörd grupp alltså. Perfekt för KD ordförande Hermansson som redan surrar om förslag i denna skandalösa inriktning!

Hermansson har ju redan föreslagit att vikarier inte ska sättas in, det ska skapas billigare boenden med sämre service och trygghet. Kom i håg att denne man är en KD, kristdemokrat!?

Var inte värdegrunder viktiga?
Det är ngt kag inte riktigt förstår. Får inte grepp om det. Kanske kan Hermansson själv förklara.

Ps: jag är också lite intresserad av det manliga lunchsällskapets förehavanden utöver vad öronen omkring dem hördepå Kinna stadshotel! Det kanske Magnus Andersson kan förklara mera om!

Tackar på förhand!
Sverige är ett fantastiskt land att leva i med dess strävan efter transparens i alla beslut o dess processer...

Anonym sa...

Tycker att Pellby o Löfgren är lika dåliga. De båda vägrar lyssna på de offer som socialförvaltningen skändat. Sedan fattar de inte varför kostnader skenar...

I ärlighetens namn har dock denna sjuka psykotiska och kriminella förvaltning skapats under S-Pellbys allt för långa styre i Mark.

Ärlighet kan i bästa fall impa - fast vad gäller dessa två så har nog tiden redan gått ut för att vinna trovärdighet.

Allafall från de som drabbats och fortfarande plågas o pinas av denna socialförvaltninges så kallade socialsekreterare.

Anonym sa...

sherMed över 30 millen back så lär det väl knappast märkas om socialnämnden gör rätt för sig och betalar ut vettiga skadestånd till drabbade.

-Är en Kommuninvånare som skäms, var är de drabbades kompensation? De har ju inte ens fått en ursäkt!

När kommer de sk fosterhemsbarnen hem?

Anonym sa...

Vad? Är det fel på ekonomin i Mark? Kommer de att gå 50 miljoner back? Ha ha ha - tänk om insater som kokat i hop hade haft evendens och stöd i teorin?

Marks hemma-kokta socialtjänstsotta verkar dyr....

Anonym sa...

Krismöte om ekonomin?

Det borde vara kroismöte om HELA Marks kommun!!

/ när räcker det med spektakel?