söndag 16 oktober 2011

ÄNNU EN DRABBAD FAMILJ

När detta kom ut i media, så kände jag genast, att här är ytterligare en familj som utsätts för socialförvaltningens komplott, mina farhågor besannades. Hur är socialförvaltningarnas tjänstemän funtade. Naturligtvis skall man ta sådana uppgifter på allvar, men man måste ha starka skäl och bevis innan man gör ett så allvarligt ingrepp i en familj. Bara det familjen har fått utstå är ett trauma i sig och det barnen blivit utsatta av på grund av de sociala myndigheten är ett övergrepp i sig, men detta tycks de sociala inte vilja eller ha förmåga att förstå. Barn är oerhört lättpåverkade och kan lätt komma att anpassa sig till dem som med avsikt vill manipulera dem, barnen kanske förstår långt senare vad det egentligen var som hände. Medierna här gör ett stort misstag som också vill förstärka anklagelserna. Jag skulle väldigt gärna vilja ta del av föräldrarnas egna berättelse. Varför kan de inte bara nöja sig med att föräldrarna frikändes, så att de så fort som möjligt kan gå vidare i sin vardag med all det stöd de kan behöva efter ett sådant trauma. Ska detta bli ytterligare en familj som blir offer för myndighetsövergrepp och detta med oanade långtgående konsekvenser för familjen.

Med det jag vet idag, hur sociala myndigheter agerar, så är jag övertygad om att sannolikheten att föräldrarna är oskyldiga är mycket större än tvärt om. Det är ytterst ovanligt att biologiska föräldrar förgriper sig på sina egna barn. Jag har en hel uppsjö med vanliga familjer att berätta om som har fått sina liv krossade på grund av socialförvaltningarnas agerande och förvanskade utredningar, eller jag skulle vilja kalla det överutnyttjande av sin befogenheter att använda sig av verktyget myndighetsutövning.

Det var som tipsaren till länken i HN uttryckte sig: "Snarare biten att i ett brottmål krävs det STARKA beviskrav för att fällas/dömas. Dessa sattes på fri fot omgående. I LVU-förhandlingar kan vilken skräp-utredning som helst utan verkliga fakta förstöra familjer. Detta är fel."


Ur Dagens Nyheter 20111010:

Ur Hallands Nyheter 20111014:2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är helt vidrigt vad sociala myndigheter lkan ställa till med med dess häxprocesser.
Har familjen några pengar/arbeten kvar?
Hur utpekade är de i samhället?
Kan de en bo kvar?
Har kronofiogden redan knackat på?

HUr ska barnen möta klasskamrater osv när de utpekats som "sexualiserade"? Idioeter, alla barn testar gränser, tyvärr alt senare ned i åldrar.
Har själv en dotter som sa att man kan kyssas med tungan (7 år) för det hade en kompis i skolan sagt.

Kanske dags att socaltjänsten brjar inse vilken värld 2011 barn lever i, eller tror de alla barn har ögonbindel när de åker förbi en reklampelare.

Skandal.

Allt väl till familjen.

Hoppas de på sikt kommer att ge sin historia medialt.

SOCIatjänsten i Sverige saknar verkliga lagar. Det är lotteri och high-chaparall, samt prestige som styr.

Anonym sa...

Önskar varendaste namn på de myndighetsutövare som varit involverade i detta. Hoppas de kommer att stömma sönder och samman.