söndag 27 april 2014

En ojämn fajt för pappa Roger - Aftonbladet


Vi måste nog sluta och titta på att detta är ett könsrelaterat problem, även om det ofta tyvärr är män som drabbas... De som har valt att jobba som socialtjänstemän har ofta vänsterorienterade ideologier som är förknippade med feminism o dyl och har en kultur där de i grunden inbillar sig att det de gör är gott, de är så uppslukade och blinda av systemet eller kanske handlar det mer om att de har ett eget tomrum som de fyller upp genom att blåsa upp sitt EGO (titta vad god och duktig jag är), de har ingen distans till att det handlar mer om dem själv än dem de är satta att hjälpa (stjälpa). De som är smarta nog drar sig ur när de ser att systemet enbart skadar människor, det är dumskallarna som blir kvar. Man får inte glömma att det också är oerhört många kvinnor som också blir drabbade och för att inte glömma alla pojkar och flickor. Det handlar mer om att vi har ett system som är genomkorrupt. Vi har myndigheter vars verktyg är gjort för att ta parti för någon part (oftast då den som pratar mest skit eller är mest lättmanipulerad), sedan går socialnämnd, förvaltningsrätt, kammarrätt och tingsrätt helt i linje på inkompetenta socialtjänstemäns beslut och vidimerar det som de har kommit fram till... Myndigheterna (läs socialtjänst) skapar förvirring och stress för familjer som redan är i någon form av kris och förvärrar situationen så att de drabbade går sönder! Myndighetsutövningen är förödande, för det sitter folk med noll koll som har ett oerhört stort mandat över andra människors liv. Det är vanliga människor med vanliga problem som blir utsatta för myndighetsövergrepp!!!

Det är iaf en sak som gör mig extra glad nu när vårsolen tittat fram... alla dessa unga pappor som är ute med barnvagnarna tillsammans med sina kompisar och deras barn... det värmer mitt hjärta...


”Rådmannen frågade om jag verkligen klarade av att ta hand om min son”, berättar Roger. ”Men han frågade aldrig Eddys mamma om hon klarade av det trots att hon bara är 21 år”.
Ännu mer förolämpad blev han när en socialsekreterare frågade: ”Hur tror du att din före detta sambo känner när hon tvingas lämna ifrån sig sitt barn till dig, hon som har burit barnet i sin mage”. Jag häpnar. Är det 1955 eller 2014?


Läs mer:
En ojämn fajt för pappa Roger



Några råd vid kontakt med socialtjänsten...
 
1. Läs siste rådet först.

2. Se till att skaffa en psykolog, även om du inte innan någonsin behövt det så lär du behöva en.

3. Allt vänds och vrids på emot dig.

4. Ta med en kamera, ditt livs resa börjar nu och den kommer att bli oförglömlig, spela in allt, spara allt.

5. Se till att du i vilket fall har pengar för gravsten till dig ditt ex eller barn... någon av dem kommer troligt vis gå under.

6. Du är helt körd om du tror att du kan vinna mot denna myndighet, de gör vad de vill mot dig, ditt barn och ditt ex.

7. Se till att förstå att socialtjänsten kan vända alla emot dig även ditt barn.. det är naturligt.

8. Inse att om de skall gå ur det här helskinnad och med ett barn kvar... bli ödmjuk se till att bli vän med de som utsätter dig.

9. Det är inte bara en bra advokat du behöver, du måste ha en bra advokat... ta inte en som har för mycket att göra.. h*n skall ha tid för dig.

10. Skaffa advokat, och efter som jag vet att du kommer att ångra dig om du inte läste juridik innan så börjar nu... det är aldrig för sent.

11. Glöm dina vänner, de du har kvar efter ett år är få, har du tur orkar du ha kontakt med några släktingar... du kommer ha nya vänner med samma problem, dina gamla vänner orkar nämligen inte med dig och dina problem.

12. Se till att göra saker med andra, ensam är inte stark.

13. Du vänjer dig vid att vara utsatt, se till att ställa dig upp. Lägg dig aldrig ner för du har inte tid och den tiden du är borta sitter andra och leker med ditt liv.

14. Om ett år kan du troligen skriva två böcker om vad som hänt dig.

15. Många av de du lärt känna har försvunnit, du börjar sakta inse att Sverige är inte ett bra land.

16. Lever du och orkar fortsätta efter ett år... så har du lärt dig så om det hårda livet att du inte ens bryr dig om du inte har pengar till en räkning, det du var orolig för innan, det finns inte mer.

17. Om du tror du kan stämma någon för de brott som begåtts... glöm det om du inte vill ha ytterligare en kamp som är omöjlig.

18. Det viktigaste... är det så att du blir kallad till socialtjänsten... ta med dig en duktig advokat... 1500kr eller 3000kr... det är inget, du kommer i vilket fall inte ha mycket pengar kvar efter år i helvetet... undvik att gå till socialtjänsten, för hur stor och stark och tuff du än är... så är det bara den som kan ljuga riktigt bra som kan gå in där och komma ut där starkare... vid tröskeln in till socialkontoret så går du in i en värld där inga lagar eller regler existerar, inget skydd finns mer, polis allt är under samma myndighet..

Så gå inte in frivilligt, din partner blev ditt ex när du gick in på socialtjänsten oavsett om det var för att ni behövde hjälp tillsammans eller att du var orolig och behövde stöd!


Okänd

Share |

Inga kommentarer: