tisdag 12 februari 2013

Berättelsen om Liams familj


Polisen är förbjuden att använda sig av brottsprovokationer, men socialtjänsten kan fritt ägna sig åt att provocera barn, unga och deras föräldrar, och när de lyckats sönderutreda och stressa familjen tillräckligt, så vänder de situationen som uppstått på grund av provokationerna mot familjen. Socialtjänstens handläggare gör rena självmordsutredningar som krossar individer och deras person och liv. Varför gör socialtjänstens olika utredare så då? Jo, därför att de kan och får göra på det viset, och detta utan risk för att de kommer att bli repressalier mot dem! Läs om hur Liams familj blev utsatta av socialtjänsten och bidra om ni kan till Liams fond.

"Hela familjen blev offer för en av socialtjänstens mycket hänsynslösa utredningar och de blev av dem frihetsberövade under hot. Familjen blev tvingade att lyda socialtjänstens order, flytta under felaktiga premisser till ett utredningshem och stå helt utan förklaringar eller försvar. Om familjen inte följde order skulle deras son bli omedelbart omhändertagen. Familjen levde i en fruktansvärd skäck att helt oskyldiga bli av av med sin son och den fruktansvärda känslan av att ingen lyssnade på dem. Samtidigt blev de granskade på utredningshemmet 24 timmar/dygn och de på hemmet skulle också hjälpa föräldrarna att bearbeta deras skuld och skam över att de hade misshandlat deras son och även bearbeta Liams misshandelstrauma. Familjen "hamnade mellan stolarna" vid den usla samverkan i olika utredningar mellan läkare, socialtjänst och polis.

Först tre månader efter olyckan framkom det att Liam led av benskörhet (Osteogenesis imperfecta) och alla anklagelser mot familjen lades ner."

Läs mer:
http://www.liamsfond.se/index.htm

Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte första gången Birkahemmet är på tapeten!

Detta är ett av de fall jag hört talas om:

http://www.punktinsatser.com/se/unga_maenniskor/197/de-tvingades-lamna-ifran-sig-sin-lilla-dotter

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Om man av någon outgrundlig anledning kommer att hamna i socialtjänstens klor, så kommer man utsättas för skändningsutredningar, självmordsutredningar, mobbingutredningar, dyngutredningar, eller vad man nu vill kalla det, för utredningarna går ut på att skriva så mycket dynga som möjligt,

Anonym sa...

Jag börjar förstå dynamiken bakom Hitlers hantlangare - densamma som inom socialtjänsten i Sverige.
I Mark är det allafall 2 chefer färre till invånarnas enorma glädje!!