lördag 16 februari 2013

Markbladet: Två höga chefer avgår – turbulens på socialkontoret

Jag kan inte gå ut med allt som händer kring socialtjänsten i Mark just nu, men jag kan meddela att det är turbulent. Kanske börjar man nu på allvar förstå hur sjuk kultur det råder vid socialförvaltningen. Tyvärr lite försent för alla de individer som man redan har hunnit förstöra för och det går inte att rulla tillbaka bandet för dem eller oss. De som jobbar vid socialtjänsten är inte intresserade av att hjälpa människor, de är mer intresserade av att göra karriär och det blir ofta på bekostnad av de 'klienter' som kommer i deras väg. Det är brun tunga som gäller och kliv över lik. Men om de sedan har kompetens är en annan sak, för kvalitén på utredningar och allt annat är under all kritik, ändå har de mandat att ta livsavgörande beslut över andra människor. 

Exempelvis så är det oftast som så att om man vill ha arbete hos något av våra större företag, så måste man igenom företagshälsovården innan man blir anställd och många av tjänsterna är man även tvungen att gå igenom psykologiska utvärderingar innan man ens kan bli påtänkt för jobbet, men inom socialtjänsten där man jobbar med människor, så kan en nyutexaminerad som aldrig har gått igenom psykologiska utvärderingar, göra utredningar över enskilda personer som kan komma att omkullkasta hela deras tillvaro, och när den drabbade väl har kommit in i systemet kommer denne inte ur det, utan socialtjänstkrossen mal sakta sönder tillvaron och livet för den drabbade. Varken socialförvaltningens politiker eller tjänstemän skulle erkänna att de gjort fel, för det tillåter inte den kulturen som råder hos dem, för de har inget öppet klimat där man jobbar för att göra gott.

"De blev besvikna över att de själva inte fick jobbet som socialchef – och sade upp sig i protest. Det är den uppfattning som flera personer med inblick i socialförvaltningen, och som Markbladet varit i kontakt med, har. Att det rått turbulens på socialkontoret sedan Birgitta Andersson började för tre veckor sedan framgår inte minst av det brev som förvaltningens anställda sänt till bland annat kommunstyrelsen och Mark­bladet. I brevet skrivs det om dålig stämning och trakasserier mot Birgitta Andersson från ledningsgruppens sida."

Läs mer:
http://markbladet.se/?artikel=201302131152086937

Share |

Inga kommentarer: