torsdag 19 maj 2011

MILJONKLIPP PÅ FLYKTINGBARN

Som jag skrivit tidigare så får jag gång på gång kännedom om bolag som tjänar enorma pengar på barn som har kommit i kontakt med socialtjänsten och bolagen har ofta sina egna och handläggare som får i uppdrag av förvaltningar att utreda barn- och familjer. Har VoB inga riktiga argument att klanka ner på föräldrar så börjar de lägga värdeomdömen om saker som inte har med föräldra förmåga att göra. Affärer med barn har kommit att bli "big business" och objektiviteten lyser med sin frånvaro. Sådana trauman får familjer utstå med vilket i förlängningen leder till personliga tragedier. Och detta får fortgå i Sverige, socialförvaltningar och de bolag som agerar som konsulter har alldeles för mycket makt och de kommer undan med lögner och förtal som de använder sig av för att vinkla utredningar till sin egna fördel. Familjer har ingen rätt att komma med kritik mot utredningar och gör man det så gör de allt för att försvåra situationen ytterligare för vederbörande. Flyktingbarnen som kommer hit har ju inget nätverk överhuvudtaget och de utnyttjas hänsynslöst på detta sätt, bara för någon vill tjäna grymma pengar. Det måste bli ett stopp på detta maktmissbruk som används på bekostnad av barn och våra skattemedel hamnar rakt i fickan på oseriösa.


Miljonklipp på flyktingbarn

Publicerad 25 oktober 2010 - 06:24
Uppdaterad 25 oktober 2010 - 06:25
Genom att dra ned på personalen har ett kommunägt vårdbolag gjort miljonvinster på ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn. Nu lovar Malmö stad att se över avtalet.

-Det är förfärligt. Vi måste titta på hur de uppfyller kontraktet med oss, säger Annelie Larsson, förvaltningsdirektör på sociala resursförvaltningen i Malmö stad, till Sydsvenskan.
Vårdbolaget VoB Syd får 37 000 kronor per dygn i ersättning av Malmö stad för att ta emot flyktingbarn på ett transitboende i Lomma. Men på sex månader har bara drygt hälften av pengarna gått till boendet.
Genom att dra ner på personal på boendet har bolaget kunnat kamma hem närmare 3 miljoner kronor i ren vinst sedan starten i april.
-Beläggningen har varierat. När det är lägre beläggning behövs mindre personal, säger VoB Syds vd Rolf Beckman, som medger att bolagets förtjänst varit hög.


Vårdbolaget ägs gemensamt av ett antal kommuner i Skåne och Småland, genom Kommunförbundet Skåne och kommunalförbundet VoB Kronoberg.
-Vi granskar inte hur VoB Syd använder pengarna. Men det är ingen tvekan om att det här sticker i ögonen, säger förvaltningsdirektör Annelie Larsson till Sydsvenskan.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22577&a=2207270&from=tipsa


Share |

Inga kommentarer: