torsdag 19 maj 2011

SOCIALEN TERRORISERAR

Torsdagen den 19 maj:
Idag har tre välmående, friska, glada barn tvångsomhändertagits av socialförvaltningen i Mark på lösa grunder och detta till föräldrarnas förtvivlan. Föräldrarna har hela tiden försökt upprätthålla en så normal vardag det bara går, trots att de har terroriserats av socialförvaltningen under en lång tid. Socialens misshandel av barn- och familjer fortgår precis som det gjort tidigare. Socialen vill söndra och härska till varje pris. Det måste bara bli ett slut på eländet.

Fredagen den 20 maj:
Ordförande i utskottet hade nekat till att skriva på akut omhändertagande av barnen och då sprang handläggarna raka vägen till vice ordförande Karlsryd och fick honom till att skriva på det akuta omhändertagandet, trots att det inte fanns något verkligt akut händelse. När socialen hämtade barnen under kuppartade förhållanden på skolan, så blev lärare och personal oerhört illa berörda och chockade, hur påverkas då inte barnen i detta trauma som de utsätts för. Familje- och barnperspektivet lyser med sin frånvaro.

Handläggarna med sina politiker och ledare i spetsen som låter detta fortgå, borde spärras in bakom lås och bom, särskilt med tanke på hur många gånger de har blivit varnade från bland annat socialstyrelsen och att det dessutom finns polisanmälningar mot dem hos polisen. Med det är precis som om de bara skakar av sig det som blöta hundar och fortsätter i samma anda. Ingenting tycks bita på dem.

Precis som i många andra fall med politiker i toppen som gör bort sig, så skulle man ju kanske förklara det med att människor med makt ofta har använt sig av oshyssta metoder för att ta sig fram och de tror de är oövervinnerliga och fortsätter likadant tills de blir påkomna med kakburken i handen. Många i maktpositioner har psykopatiska drag eller är rentav psykopater. Det tragiska i det hela är att i Mark är det barn som kommer ikläm av socialens maktfullkomlighet som de utnyttjar till max, det är soc som är de verkliga barnmisshandlarna.

Lyssna och läs på:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=95
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4516060
Läs mer på:
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2443522/socialtjansten-har-stulit-barnen
http://www.bt.se/nyheter/mark/nytt-markligt-lvu-fall-i-mark-br-tre-barn-omhandertagna(2786157).gm
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.632582-nytt-omhandertagande-i-marks-kommun
http://www.dn.se/nyheter/sverige/nytt-omhandertagande-i-marks-kommun
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13059430.ab
http://svt.se/2.22620/1.2432380/nytt_omhandertagande_i_marks_kommun


Share |

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du vad - lärare filmade det brutala ingreppet när barnens trygget försvann. Lärare kallade till och med detta för stasi och DDR. Om föräldrarna medger så kommer filmen nog snart till allas kännedom.

När lärarna blev chockade över detta brutala ingrepp in barnens vardag och uttryckte bestörtning sa socialförvaltningen att de hoppades att de har bra företagshälsovård.

Socialsekreterarena hette:
Hedlund
Jan Andreasson
+ en kvinna? återkommer

Anonym sa...

Enligt den ensidigt vinklade utredningen som barnkidnapparen Karlsryd skrivit under så är det till och med en nackdel att familjen har bra kontakt med skolan.
Hela omhändertagandet är baserat på sagoberättelser.
Nu får det fan i mig vara nog med elände i Marks kommuns socialförvaltning!

/Insatt

Pierre Eriksson sa...

Jan Andreasson har ju själv sagt i möten med andra klienter att han bara är konsult och därmed bara kan ge rådgivning hur socialsekreterarna skall agera men inte kan göra deras jobb. Tydligen har detta ändrats nu då.

Anonym sa...

Tack för namnen på personalen ifrån Socialförvaltningen.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Hur kan en myndighet få lov att missbruka sin makt på detta viset och gång på gång rasera familjers liv ostraffat och motivera sina övergrepp med lögner, förvanskningar och förtal. Detta måste få ett slut en gång för alla!!!

Rhi sa...

Jag hoppas att ni orkar polisanmäla dem varje gång dessa kidnappningar av barn pågår i Mark.

Anonym sa...

Det allvarliga i kråksången är att det fortfarande finns politiker och tjänstemän i Marks kommun som INTE lärde sig vad demokratibegreppet står för och vad svenska Grundlagar har att berätta. Bl.a. att alla lagar och tolkning av lagar samt beslut som strider mot svensk Grundlag, vilket ifrågavarande fall gör så det skriker om det när en icke behörig politiker fattar beslut han inte har rätt att fatta, alla sådana tolkningar och beslut är OGILTIGA.

Skrivit om det nu på morgonen i min blogg http://norah4you.wordpress.com/2011/05/21/rensa-ut/

Det finns en fördel med min blogg som många snillen missar. Fler politiker i verkligt beslutande ställning i detta land av olika partifärger läser den än vad ni kan tro. Kan inte rå för att jag redan på 70-talet läste tillsammans med eller satt i samma kårfullmäktige som en del av dem alterntivt våra gemensamma vänner.

Anonym sa...

Från domare Martingers blog:
(www.bt.se - sök blog Martinger)

Ska det aldrig ta slut ?
Den i rubriken ställda frågan är tyvärr motiverad. Och anledningen är den olycksaliga kommun som heter Mark. Alla som önskat har ju genom media kunnat följa den kamp (så verkar det vara det som under åratal försiggått i ett barnavårdsärende). Mitt i allt detta har det funnits och finns de sociala myndigheterna som agerat eller låtit bli att agera på ett sätt som ådragit hela den kommunala tjänstemannaorganisationen mycken och därtill skarp kritik. Konsulter har kallats in och det hela synes närmast ha varit ett virrvarr med anarkistiska förtecken. Och som om detta inte skulle vara nog.

Idag ringde en familj till mig. Klockan var förmiddag. Först trodde jag att det var den blivande brudgummen i ett par som jag senare samma dag skulle viga, men det var alls ingen lycklig vigsel som mannen ville tala med mig om utan ett omedelbart omhändertagande som familjen blivit utsatt för. Jag använder medvetet ordet ”utsatt” för på det viset känner givetvis familjen. Vi kan nog alla tänka oss in i situationen att plötsligt finns inte barnen omkring oss. Ordet katastrof är nog inte tillräckligt starkt för att beskriva känslan av uppgivenhet och i den berörda familjens fall även maktlöshet.

Familjen har i det ögonblicket nästan ingen att kontakta och då slog de mig en signal. Jag känner dem inte, jag är en främling för dem, men ändå en lyssnande själ som i bästa fall kan ge dem lite tröst och framför allt några konkreta råd hur man som drabbad lämpligen kan gå till väga. Personligen tycker jag det hela är så fruktansvärt. Nu vet jag alls inget om bakgrunden, men jag ser till realiteter. En familj, som när jag snackar med dem, verkar hur vettig som helst, och som nu står där med den förmedlade känslan av ledsnad och att av myndigheter ha blivit psykiskt misshandlad.

Hur kan det bara gå på det här viset? Ska det aldrig ta slut? Finns det i Marks kommun – det är dock inget påstående – något fundamentalt fel. Självklart har jag inget svar, men min undran är, som jag ser det, illa nog

Anonym sa...

Bra!
Får inte socialchefen avsked nu så undrar jag...

Grattis alla Markbor, nu får Magnus Andersson gå! Var glada - det hade lika gärna kunnat vara ditt barn! Socialförvaltningen i Mark ägnar sig åt barnkidnappning!
Detta är straffbart!

Anonym sa...

Ska vi inte ta och göra gemensam sak och protestera på något sätt?

Så här får det ju bara inte gå till!

Anonym sa...

Socialtjänsten är ingen seriös myndighet och skadar barn och splittrar familjer. De är vinklade och ser inte alltid ärenden objektivt. De ljuger och väljer sida tidigt och erkänner inte att de begått misstag. Socialsekreterarna är ofta unga nyutbildade människor som brinner för sin sak men glömmer bort att de har med människor att göra. Socialtjänsten borde läggas ner och något nytt borde byggas upp från grunden där man ser helheten och objektivt på varje fall. Att ta barn ifrån föräldrarna måste vara en absolut sista utväg där det uppenbart barn far illa av föräldrarna.