måndag 6 juni 2011

Marks socialförvaltnings val av konsulter och utredningshem

Marianne Brogren från VoB är en av de konsulter som för närvarande tillåts härja i Marks kommun, bl a i fallet med de tre små barnen som omhändertogs under makabra förhållanden och detta på lösa grunder efter att familjen redan terroriserats av socialförvaltningen 1,5 års tid, http://www.bt.se/nyheter/mark/nytt-markligt-lvu-fall-i-mark-br-tre-barn-omhandertagna(2786157).gm. Familjen hade till en början samarbetat med socialförvaltningen och trodde att allt skulle få sig en lösning så snart socialförvaltningen fick reda på de verkliga förhållandena, men hela situationen har urartat tack vare inkompetenta handläggare och konsulter som använder sig av regelvidriga metoder för att få rätt att agera kriminellt. Socialförvaltningar och dessa utredningshem som ploppat upp ur jorden som svampar, tolkar lagarna efter sitt eget behov och gömmer sig bakom sekretess och lögner därför att utredningshemmen enbart ser till sina egna vinstintressen, inte till individen. Vet att det är en mörk syn jag speglar av verkligheten som är svår att ta in, men detta händer familjer allt för ofta och det är oerhört tragiskt att detta får ske i vårt land. I vissa kommuner är det mer regel än undantag att det får gå till såhär. Vårat rättssamhälle är under upplösning och de som skadas mest av det är vår framtid, barnen. Barnens tid är dyrbar, hur ska de få upprättelse för den hantering de blivit utsatta för av socialförvaltningen och deras konsulter och vem ska ge dem upprättelse. Barnen kommer att få leva med sår i sina själar för all framtid, tack vare inkompetenta socialtjänstemän. Det finns inget nödstopp när det spårar ur, utan socialförvaltningen har fria tyglar att agera som de gör. Sömniga nämndemän och domare utan verkligt engagemang, väljer oftast att helt gå i socialförvaltningens spår och detta gör ju inte saker och ting bättre. Utvecklingen är minst sagt skrämmande.

Ur bloggen http://forysta.bloggspace.se/1418860/Socialstyrelsen-kritiserar-Horby-socialnamnd/ kan man läsa följande:

"Hörby och Staffanstorps kommuner får skarp kritik av socialstyrelsen för hur de hanterat fallet med Ulf. Hörby kommun hade familjehemsplacerat Ulf hos socialnämndens ordförande i Staffanstorp Stefan Möller. Hörbys beryktade Marianne Brogren ansvarade för placeringen. Trots vetskapen om att Ulf levde under miserabla förhållanden i ett kallt uthus med föga kontakt med familjen, så tyckte inte tjänstemännen att något fel begåtts utan förlängde placeringen. Ansvaret tyckte man dessutom låg på Staffanstorps kommun. Jag har personligen utsatts för denna fullstädigt samvetslösa socialsekreterare, så jag är inte förvånad. Men jag gläds åt att Hörby får en knäpp på näsan.
Hörby har betalat ersättning till moderatpolitikern så som alltid handlar det om pengar. Som mest fick Stefan Möller 11 000 kronor i månaden för att ta hand om Ulf. Det var priset för ett 15 kvadratmeter stort rum i ett uthus. 2008 hade Stefan Möller en taxerad inkomst på 468 000 kronor, efter diverse avdrag.
Samma år betalade Hörby kommun ut 134 203 kronor i ersättningar till politikern för familjehemsplaceringen, vilket alltså var ett lönande extraknäck.
Ulf bodde på internat fem dagar i veckan, medan Stefan Möller kvitterade ut över 11 000 kronor i månaden i arvode och omkostnader. Det pågick från hösten 2006 till sommaren 2009.  Husrum och mat fem dagar i veckan på Hvilans särskolegymnasium.  Husrum två dagar i veckan hos Stefan Möller. Eftersom Stefan Möller inte hjälpte Ulf att tillgodose hans behov fick Hörby kommun också avlöna en kontaktperson.
Hörbys socialnämnds hantering av skattemedel är katastrofal och vida känd och dessutom en följetong. Underskottet har skrivits upp månad för månad och prognosen var i oktober 27 miljoner med hemtjänst och placeringar som största poster. Redan förra årets underskott på över 11 milj ansågs vara en katastrof. Anställningsstopp på 6 månader har införts. Socialnämndens moderate ordförande Göran Håkansson har sin egen förklaring:
- Ett normalår avlider cirka 50 äldre. Hittills i år har bara 18 gått bort, säger han till Skånskan.
Så nu kanske Hörbys politiker går och hoppas att fler ska dö nästa år?"


I Skånskan finns ytterligare en läsvärd artikel om ovanstående  http://www.skanskan.se/article/20101129/NYHETER/711299938/1019

"Skånska Dagbladet skrev i flera artiklar om Ulfs miserabla förhållanden. Bland annat avslöjades det att Stefan Möller fick rikligt med ersättning från Hörby kommun för att ha Ulf hemma hos sig, som mest 11 000 kronor i månaden för ett rum på 15 kvadratmeter."


Share |

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste bli ett STOPP på detta myndighetsmissbruk, NU!
Jag har nu hört så många liknande berättelser att jag börjat må riktigt illa av att bara höra om det.
Dessa övergrepp måste upp till internationell domstol för mänskliga rättigheter iom att det svenska rättssystemet tydligen degenererat fullständigt.

Anonym sa...

Detta maktmissbruk är så förfärligt att man blir illamående. Det måste få ett STOPP!

Jag har nu hört så många historier liknande dessa och under så lång tid, att jag nu vill se att man tar saken till internationell domstol för mänskliga fri och rättigheter.
NU!

Anonym sa...

Märkligt, det finns så många personer som vill berätta om denna Brogren/nordmark, Marianne.

Så konstigt att alla berättelser också är i det närmaste samstämiga...

Det är inte bara människor som utsatts för henne via socialtjänsten, utan också högt uppsatta politiker och tjänstemän som lättar sitt hjärta. Allt i syfte att försöka få stopp på denna kvinnas framfart gentemot de människor som drabbas av henne.

Markborna tackar för Skånes medmänsklighet.

Anonym sa...

VoB, intressant. Brogren har en karriär som verkar vara minst lika spännande som den socialchef i Mark som tvingades avgå....

Anonym sa...

Varför har inte Marks kommun anlitan några normala konsulter?

Finns det ingen som kan använda www.google.se? Förslag gör detta på namnen innan d e får sina superkonsult superlativ-löner!!

Varför har ingen upphandling av konsulter skett. Tröskelvärdena är överskridna med många miljoner nu!

Är allt olagligt ok i marks kommun?

Lagen om offentlg upphandling, tack! ;otivera varför detta inte har skett!

Snälla kommunchef - gör något!