fredag 3 februari 2012

BT: SOCIALTJÄNSTLAGEN MÅSTE ÄNDRAS

Eivor Karlsson har idag uttalat sig i en debattartikel om den åldrande myndighet som inte passar in i den moderna tiden. Jag kan bara hålla med om att socialtjänstlagen behöver ändras. Den behöver bli klarare och tydligare, för att inte ge plats åt tolkningar hit och dit. Ramlagar med sina generalklausuler borde försvinna helt. Tyvärr så missbrukas myndighetsutövningen av olämpliga handläggare, där personligt tyckande och inkompetens ger plats åt regelvidriga beslut som kan krossa familjer och individer.

"Uppgifterna har lett till skarp kritik från Socialstyrelsen som anser att kompetensen är för låg bland socialarbetarna för att de ska klara att göra rätt bedömningar. ”Det är alarmerande, det borde vara de mest kompetenta som beslutar”, säger Mikael Thörn, inspektör vid Socialstyrelsen till TV4."

Läs mer på:
http://www.bt.se/debatt/socialtjanstlagen-maste-andras%283136637%29.gm#disqus_thread


Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Bäst att stänga hela Kinnaström. Betala ut skadestånden i AD - bli av med dessa människor som förstör familjer, barn, unga! Starta en ny socialförvaltning utan denna maktfullkomliga sjuka som finns. Varför skulle man inte redan nu kunna börja starta ännu en socialförvaltning. Större städer har oftast en i varje stadsdel (Stockholm, Malmö, Göteborg osv). Bygg upp en som fungerar i Mark - stäng sedan Kinnaström. Bomma igen den. Kapsla in det likt fuskoshima.