söndag 17 juni 2012

Avgångsvederlag

 
Att avskeda en underordnad tjänsteman mot ett avgångsvederlag, det är de stora busarnas sätt att dölja sin inblandning i beslutsprocessen. En avledande manöver för att vilseföra allmänheten och den tjänstvilliga delen av media som med sitt presstöd lydigt följer SVT/Pravda.
När Hörby Kommun avslöjades med sin Kommunala Människohandel fick socialchefen 2,2 miljoner kronor i avgångsvederlag och 150 000 kronor för att flytta från byn. Och Kommunalnämndsordföranden kunde sen fortsätta med sina lönsamma affärer med LVU-barn och HVB-hem (Hem för Vård och Boende).
När den misslyckade f.d. polischefen och socialchefen blev utsparkad av ilskna föräldrar i Vetlanda, efter avslöjandet av ‘fallet Louise’, fick han en ny plats i Kungsbacka för att fortsätta sin lönsamma verksamhet bland människor som inte kände honom. Sannolikt fick han ett avgångsvederlag också.
När HVB-föreståndaren i Sösdala blev polisanmäld för att hon klippt sönder ett bankkort för en av sina listigt LVU-infångade stallpigor, fick hon ett socialsekreterar-uppdrag i Karlstad som tröst när hennes ridskoleverksamhet lades ned. Solidariteten är stark i Partiet. Man ställer upp och hjälper de sina, i vått och torrt.
När Stadsdelsdirektören i Skärholmen efter 18 månaders vanvård av ett besvärligt LVU/ UNHCR-ärende till slut måste byta jobb, hur mycket fick hon då i avgångsvederlag av sin krets av rötägg bland de dolda politiska cheferna i hierarkin ovanför?
Vad kommer att hända i Eskilstuna Kommun när man upptäcker att en domare i Tingsrätten år 2007 var jävig här hon hjälpte kommunen till sina mångmiljonintäkter från ett segslitet LVU- ärende, som de ärvt från Sollentuna, grundat på en framgångsrik, brysk kidnappning i Stockholm, i juni år 2000?
Varma filosofhälsningar till alla ämbetsmän som besinnar sig i sommar inför en ärligare höst!
Gräv, grävande journalister, gräv om ni vågar …  
Ove Svidén
Peace Philosophers Blog: http://www.peace.se/blo


Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man, vänta nu.
Var det inte från just Hörby superkonsulten kom? Denna prisade mest polisanmälda kvinna i Sverige gälande socialtjänstärenden kom?
Vad hon hette?
Marianne Brogeren. Marks kommuns superkonsult.

Bara det borde generera skadestånd för utsatta. Alla utsatta. I örby bvar det inte så billigt som i Mark....

Vad var det slogan var VOB, vi bryr oss mer.....

Tack farbror åklagare!

Anonym sa...

Varför anlitas Marianne Brogren överhuvudtaget?

Vad gäller uppdrag i MArks kommu så lär det snarare handala om att denna kommun söker och drar till sig myglare. Jun flera olagligheter o märkligapersonligheter vi kan samla inom samma förvaltning ---ju mera kan vi skända och plåga, förstöra och tillintegöra de medborgare som faktiskt betalar lön för detta sadistiska arbetet.

Varför sådan ovilja att kunna, tolka och förstå socialtjänstlagens INTENTIONER? med just intentioner ges möjlighet att göra allt tvärsemot - som i MArk. Kan man tolka illa och dåligt så gör vi det. Ka man se till att någon fölorar en bostad. då gör vi det - allt fast INTETIONEN var helt annan.

Marks kommun missbrukar socialtjänstlagen.

Nästa gång kan det vara du som drabbas...