onsdag 6 juni 2012

HN: Hård kritik mot hem för ungdomar i Hyssna

Marks kommun är tillsynsansvariga för Baggiums verksamhet i Hyssna och har gett sitt godkännande till verksamheten. Den sociala politiken är under all kritik och barn och ungdomar far illa, under tiden som ekonomin gröps ur i kommunen. Det är samma politiska ledning som är involverad i detta precis som i många andra socialpolitiska skandaler i Marks kommun. Det har ju sedan tidigare förekommit kraftig kritik mot just Baggiums verksamheter. Dessa institutioner verkar vara plockade direkt ur Stasi tiden och med myndigheternas goda minne tillåts det att barn- och ungdomar far illa, men det skulle de aldrig erkänna, utan de förnekar, ljuger och manipulerar de faktiska omständigheterna, ungdomarna är maktlösa. Den sociala politik som förs i kommunen är illavarslande och signaler om vad som pågår har ju funnits under många år, ändå tillåts detta få ske, gång på gång. De får lite pekpinnar från Socialstyrelsen och det är allt, de snyggar till på ytan bara så länge att Socialstyrelsen skall bli nöjd, men eländet finns ju kvar och snart är de tillbaka på samma spår som innan.


"Bristerna har uppdagats efter en inspektion i höstas som ledde till att Socialstyrelsen kontaktades av en pojke som bodde på Bilbo, HVB-hemmet i Hyssna.
Han berättade att det förekommit både verbala och fysiska kränkningar från personalen. Socialstyrelsen följde upp klagomålet och pratade med sammanlagt nio pojkar och flera av dem sade att de känner sig otrygga, blir dåligt bemötta och upplever att miljön är våldsam."


Läs mer på:
hn.se/nyheter/omkretsen/1.1652390-hard-kritik-mot-hem-for-ungdomar-i-hyssna


Uppdaterat 2012.06.08:
Bahman Alami, enhetschef vid socialförvaltningen i Mark, har tidigare varit chef på familjesektionen i Uddevallas socialtjänst och har då uttalat sig om missförhållanden på ett hem för invandrarungdomar i Mölndal, Baggershus, drivet av det privata företaget Baggius. Men jag undrar hur kommer det sig att majoriteten av all ny personal eller konsulter som socialtjänsten i Mark tar in, på ett eller annat vis har varit inblandade i skandaler i andra kommuner? Varför samlas alla dessa i just Marks kommun?


Mer om detta:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=1313947






Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Marks kommun är farlig. Varför agerar ingen för att få ordning på det som sker i Kinnaström?
Vad gör personalavdelningen? Har de ebs läst om de möjigheter arbetsrättsjuridiken ger? Det kan de inte gjort, då hade personalstyrkan kraftigt decimerats.....