söndag 17 juni 2012

BT: Marks kommun får kritik - mejl diariefördes inte

I BT säger kommunchefen Haleh Lindqvist att detta är "Detta är ett fall för mycket, sånt här får bara inte inträffa", men vi som är drabbade vet att liknande förekommer hela tiden, att det är satt i system av tjänstemännen vid socialförvaltningen i Mark att vinkla ärenden efter deras eget tycke och smak, särskilt om man fått kritik av föräldern, då blir det prestige av ärendet istället, inte tänker man på barnens bästa. Det är inte bara så att de myglar bort dokument, de även planterar inte dokument som inte hör till ärendet, ett sådant exempel var polis-PM:et som de lagt in i min dotters akt - naturligtvis, för att få ärendet att verka vara värre än det i själva verket var - som handlade om en flicka med snarlikt namn, samtidigt som de nekade mig att ta del av utredningsmaterialet i akten, JK hade inte reflekterat över att det inte var min dotter som det handlade om i akten, enligt egen utsago till mig.


Läs mer på:
http://www.bt.se/mark/hasch-pm-i-fel-akt-hos-socialen/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ska man skratta, eller?
Troligtvis inte.
Detta är allvar.
Antingen stjäls dokumnet och försnillas vid socialförvaltningen, eller som jag här läser läggs icke alls relevanta dokument till. Spänande förvaltning!
Att arbeta där betyder att ingen är vän, alla potentielle fiender - skönt att inte behöva arbeta i Kinnaström eller liknande sjuka verksamheter.

Tänk om boken kommer ut?
Med alla namn o allt?

Anonym sa...

Detta går att läsa på fosterhemsmammans blog. Det är alltså ännu värre. Hon skriver om att juristen, den administrativa chefen Måns Åberg som också är protokollförare ringer och hotar politiker. Han hotar med polisanmälningar mm. Helt osannolikt egentligen, men i Mark slutar aldrig förvåningar att fortsättta produceras i Kinnaström.

Från "fostermammans" blog:

Hot
Igår gick det inte att komma in på bloggen och skriva så det blev inget inlägg.
Gör ett nytt försök nu.

Har fått höra att tjänstemannen som i press erkände att han inte diariefört vilket kritiserades av en politiker, han som upptäckte det, nu har ringt upp politikern och hotat honom med polisanmälan för förtal.
Men hallå han har gjort fel och det är ett lagbrott och han har ju till och med erkänt i press.
Det är andra gången om jag minns rätt som han isåfall anmäler en politiker.
De som försöker rätta till tystas, man försöker få dem att avgå elelr så anmäls de. Inte konstigt att det är svårt att få en förändring till stånd.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Socialtjänstens hantering kring omhändertaganden av barn är en fruktansvärt smutsig verksamhet. Alla som har varit i kontakt med socialtjänstens individ- och familjeomsorg, vet att mygel och förvanskningar är mer regel än undantag. Smutskastning och underliggande hot mot alla som opponerar dig mot oegentligheterna pågår hela tiden, särskilt tjänstemännen vid socialtjänstens IFO i Mark har en viss förkärlek till att underförstådda hot, mobba ut och på olika sätt trakassera föräldrar, kollegor och de drar sig inte ens för att ge sig på politiker. Själva gömmer de sig bakom sekretess.