lördag 2 juni 2012

BT: Socialen får vänta på extrapengar


Hur länge skall socialförvaltningen i Mark få äska pengar för att dölja det verkliga underskottet, ett underskott som har uppstått på grund av ogenomtänkta och inkompetenta beslut som har orsakat oöverskådliga konsekvenser för de drabbade familjerna, både i ett mänskligt och ekonomiskt perspektiv?! Skall skattebetalarna behöva betala för att en kommuns individ- och familjeomsorg förpestar individers liv? Vill vi att våra pengar skall gå till att förstöra istället för att bygga upp? Tänk om gemene man hade en aning om vilken smutsig verksamhet som faktiskt pågår, en verksamhet som de är med och bekostar med hjälp av skattemedel. Själv kunde jag aldrig ha föreställt mig det jag vet idag, för allt göms ju bakom sekretess, de oegentligheter som sker kring omhändertaganden av barn behöver komma fram i ljuset. Det är som om tiden stått stilla och att socialtjänsten är en kvarleva från de diktatoriska regimerna. Jag tror faktiskt inte att någon tjänsteman vid sunda vätskor stannar kvar särskilt länge vid individ- och familjeomsorgen när de ser vad som pågår, det är avarterna som blir kvar, de som inte borde få jobba med människor.


"Bakgrunden är socialnämndens begäran om ytterligare 15 miljoner kronor i år. Om inte får det dramatiska följder för invånare och innebär att kommunen tvingas bryta emot lagen.
Medan socialdemokraterna ville skjuta till 14 miljoner kronor, vill alliansen avvakta tills delårsrapporten för kommunen är klar. Det betyder att beslut om extra pengar fattas först den 25 oktober."


Läs mer på:
http://www.bt.se/nyheter/mark/socialen-far-vanta-pa-extrapengar%283293485%29.gm






Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Vänta på pengar?

Asgarvar.....

Låt dem vänta 2,5-3 år.
Säg hela tiden att de inte har rätt till dessa pengar, att inget löfte finns. Låt dem sedan få bevisa detta genom en avancerad utredning som sedan förkastas. Här litas inte ens på docenter inom utredningsmetodik.

Mark är en mark ingen barnfamilj borde beträda.

Vad sa han nu Coenelis, sätt ditt piano i pant - ja vad mera finns att sätta i pant?
Tacka Marks kommuns socialförvaltning, tack för inkompetensen och dess spännande följder!

Asgarvar inte längre....