torsdag 15 mars 2012

Bakom det skenheliga hyckleriets fasader



Innan jag visste bättre, så trodde jag att socialtjänsten hade för avsikt att hjälpa människor på ett adekvat sätt, idag vet jag att det inte är så. Socialtjänsten - särskilt familj- och individomsorgen - är en fruktansvärt smutsig och avhumaniserad verksamhet som får pågå i modern tid. Man måste börja se över hur hela socialtjänsten är uppbyggt, det fungerar inte som det är idag. Ta bort det och gör om. Basera det på frivillighet, börja arbeta förebyggande och stödjande istället för som idag, där myndighetsutövningen missbrukas och används på ett brutalt sätt. Låt polisen hantera tvångsåtgärden  LVU i de fall där det kan krävas.

Inom familje- och individomsorgens hantering av barn och familjer pågår myndighetsövergrepp i en obeskrivbar omfattning. Socialtjänsten hoppar ofta över flera steg och tar till storsläggan. För att rättfärdiga sitt agerande skrivs utredningar som är subjektiva och kryddade med lögner, man tänjer på sanningen som ett gummiband. Vem som helst kan hamna i en sådan situation, ingen går säker. Bara för att man är socionom så innebär inte det att man per automatik är lämpad att hantera familjeärenden. Vanliga etablerade familjer får sina familjeliv krossade, på grund av handläggare som använder sin myndighetsutövning som ett vapen mot försvarslösa föräldrar och under tiden så tickar dyrbar tid för barnen vars familjer drabbas av myndighetsövergreppen.

Det som pågår runt om i landet är bortom demokrati och mänskliga rättigheter och det är barn det handlar om. Det är ren och skär barnhandel som sker under myndigheternas vingar. Riskkapitalbolagen med sina institutioner och familjehem håller barn som gisslan, under tiden våra skattepengar går rakt ner i fickan på ägarna som gör sig mångmiljonvinster. Detsamma gäller de flyktingbarn som kommer hit och placeras under institutionsliknande förhållanden. Sverige får dessutom ta emot en stor summa pengar för varje flyktingbarn vi tar emot från EU. All hantering av pengar som flyter mellan de olika instanserna bäddar för korruption och utnyttjande av systemet.



Läs mer på:


Share |

Inga kommentarer: