lördag 27 april 2013

SR: Samma brister på jourhem som i ursprungsfamilj

Själv är jag näst intill nykterist, men min dotter kom att hamna i ett familjehem där det dricks alkohol i en omfattning mer än måttligt, och där paret har haft stora konflikter kring alkoholkonsumtionen och bland annat anklagat varandra för att vara alkoholister, trots att socialtjänsten har fått kännedom om detta i form av bevis, så väljer de att blunda för det, mycket märkligt fenomen.

"18-åriga Linda - som egentligen heter något annat - har bott i flera familjehem under uppväxten och berättar om hur hon hamnade i liknande problem som de hon haft i sin ursprungsfamilj.
– Hon drack alltid vin till maten, jag tycker inte att hon ska ha familjehem eller jourhem för att det hon utsätter barnen för att ännu en vuxen lämnat, det gör bara ont i hjärtat, berättar Linda.
Linda bodde i tre olika familjehem, i det sista berättar Linda att mamman drack sig berusad under middagarna då de jourhemsplacerade barnen var med.
Linda kommer från en familj där pappan var alkoholist, hon placerades i ett jourhem där hon mötte liknande problem, och efter att hon sökt hjälp hos den ideella organisationen Maskrosbarn anmälde de det som hänt till Socialstyrelsen."

Läs mer:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5516816 



Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Gissar att alla grannar omkring kan vittna om en stor mängd MC o moppar i direkt närhet till detta familjehem. Undrar hur många av dem som är ärligt betalda? Om jag varit biologisk moder skulle hade nya kvinnans hobby varit av stort intresse för mig. Märkligt att inte socialtjänsten frågar om detta. De verkar inte ens veta hur detta nyblivna par har träffats.

Till alla ungdomar: åk hit om ni vill ha olagligheter utförda på er hoj/moppe! Adressen vet alla vi ungar i högstadiet. Ibland kan man finna hemlevererad alkohol här. Vet inte om snubben bjuder, men annars är det väl bara att sno den efter veckoleveransen av nya flak....