onsdag 23 november 2011

Oro i Mark

Väst Nytt idag, det fokuserades mest på fosterbarnen i nyheterna, även om Inga-Maj Krüger, vid något tillfälle nämner att det även i andra LVU fall har förekommit utredningar baserade på lögner som socialförvaltningen har vägrat att rätta till.



 



1 kommentar:

Anonym sa...

Detta går att läsa i Domare Martingers blog i BT. Visst kåserar han, men visar ändå på hur vida känt allvaret i Mark är.

november 23, 2011 Marks kommun till salu
Numera går ju allt att sälja. Inga hämningar ska ju därvidlag finnas i den marknadsekonomi som de flesta synes hylla som det jordiska paradiset. Så varför inte sälja ut det som ändå inte verkar fungera. Mitt förslag – givetvis helt oövertänkt – blir därför att Marks kommun säljs ut. Finns det några spekulanter så går det bra att vända sig till denna bloggare. Glöm bara inte att ange köpeobjektet samt den köpeskilling som synes anbudsgivaren lämplig. Fri konkurrens ska givetvis råda. Allt annat – har jag fått lära mig – är en styggelse som skapar både fattiga och hämmade människor.

Att jag nu så här självsvåldigt föreslår en försäljning har givetvis med tillståndet att göra i denna kommun i vad som förr betecknades Södra Älvsborg.

Vi har ju hört om familjehemsplaceringar som väckt lokal, regional och nationell uppmärksamhet (inte p.g.a. att det hela varit så lyckat utan tvärtom), om konsulter som kostat skattebetalarna inte bara skjortan utan mycket mer, om tjänstemän som inte vågar yttra sig vid risk att drabbas av repressalier, en socialnämnd som sällan synes enig i sitt beslutsfattande samt att nu en lokalpolitiker försöker tystas av sina egna.

Som lök på laxen meddelar Socialchefen att han tänker inte stanna kvar i denna kommun som Gud tydligen glömde. Tro jag det. Nu när kommunen läggs ut till försäljning är det väl lika bra att snabbt lämna det skepp som är i sjunkande tillstånd.

Men även om jag nu inte gjort någon direkt reklam för varan finns det där ute säkerligen någon riskkapitalist som kan vädra morgonluft (möjliga feta vinster) och lägga ett bud. Det är bara att skriva.