onsdag 19 september 2012

“De stal mitt barn” (för lönsamhetens skull)




En mamma i Heby kommun skriver till justitieombudsmannen (JO) att det känns som hon blivit bestulen på sitt barn. Nu svarar Heby kommun.
Enligt kommunens socialförvaltning, placerades den tonårige sonen först i kommunens jourhem, därefter i ett familjehem. Sonen vill inte bo hemma på grund av bråk med mamman.
Kommunen konstaterar att det saknas ett skriftligt samtycke till den frivilliga placeringen och att socialförvaltningen inte besvarat en skrivelse från mamman där hon framfört sina klagomål på hur förvaltningen handlagt ärendet. “Beklagligt” i båda fallen anser kommunens utredare.
I övrigt står ord mot ord.
Mamman saknar en förklaring till varför hon inte är lämplig som vårdnadshavare och hon vill att sonen flyttar hem igen. Ett krav som kommunens sociala nämnd besvarar med att införa tillfälligt flyttförbud för pojken och ansöker om att han ska vårdas enligt Lagen om vård av unga (LVU). Av kommunens utredning framgår att man i första hand sett till sonens bästa, vilket nu JO har att ta ställning till. (UNT.se)
P.S. Notera att i texten ovan inget sägs om att Heby kommun kan inkassera ca 40.000 kr per månad från stadskassan för varje familjekonflikt som de klistra på etiketten ‘LVU’.  Kommunen tjänar på varje konflikt de kan hitta och förstärka. Den Kommunala Människohandelns lönsamhet bygger på lydiga tjänstemän som inte behöver lyda lagen. De följer sina korrupta chefer som kan få bonus från kommunens ‘goda ekonomi’ / lönsamma falskspel! Kan du som läsare nu inse det stora systemfelet i svensk socialvård?
Ove Svidén


Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Dottern i min familj stals på detta vis olagligt utan något lagsstöd eller frivillig övenskommelse från mig som var ensam vårdnadshavare. Detta skedde 2001 i Haninge kommun. Även mig sålde Haninge kommunen till ett barn-och familjejour AKTIEBOLAG. Det privata profiterande aktiebolaget har fast pris för ett ´vårdande´ paket ungdom+mamma. Trots att länssytelsen fick anmälan om dessa olagligheter 2004 som då fortgick, valde den dåvarande tillsynsmyndigheten att tro på tjänstemens lögner och rent förtal om mig. Socialtjänsten påstod i sitt ytrande att jag krävt borttagande av min dotter!!! Alltså ingen objektiv utredning ur familjens perspektiv ens hos Länsstyrelsen. ...Vi drabbade bör samla oss och vi måste se till att JO ska bry sig och tar fasta på olagligheterna enligt sin arbetsplikt. Den pågående luckrativa handeln med barn och mödrar måste utredas - eftersom Sverige inte får sälja människor.