måndag 3 september 2012

Familjen fick ingen hjälp efter tragedin: "Det sköttes rättsvidrigt"


Det här är en gammal artikel jag hittade, men såhär är det i dessa landsortskommuner [bananrepubliker]. Jag vet inte vad socionomerna håller på med, men inte är det att sköta sitt jobb i alla fall. Genomgående så är det så att de inte vill ge familjer den stöd de rimligtvis borde ha rätt till, eller så sätter man in fullt artilleri mot vanliga familjer och fullständigt skändar, krossar och trasar sönder dem. Men något gott och bra för familjer klarar man inte av att uträtta, utan det beror på vilken lott du får vad utgången blir, inte vad som är rimligt för situationen. Garanterat så blev det inte så mycket av JO- eller polisanmälan, för myndigheter skyddar myndigheter, inte individer. Som ni läste i ett tidigare inlägg så bekräftas det där att en anmälan till JO sällan leder till konsekvenser mot de oegentligheter som socialtjänsten håller på med.

”Ärendet har skötts på ett synnerligen dåligt och rättsvidrigt sätt och förvaltningen och de tjänstemän som handlagt ärendet förtjänar allvarlig kritik...”. Så betygsätter Individ- och familjenämnden i Tranemo sin egen insats!

Läs mer på:
http://www.bt.se/nyheter/tranemo/familjen-fick-ingen-hjalp-efter-tragedin-det-skottes-rattsvidrigt%28733517%29.gm


Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Säger bara:
Per Westlund, en av seniorkonsulterna i Marks kommun... (Ja, konsulterna har många namn, men alla borde egentligen heta junior).
Ja, dåvarande sodcialchef Magnus Andersson (pudlaren) har också varit chef till herr Westlund - då i sjuhärads Tranemo.

I Per Westlunds referenser/meriter finns dokumenterad underkastelse som tjänare till pamp inne i Göteborg som han i charkdisken lurade till sig som referens...
Smidig smilare heter det visst..

- Mig äger ingen...