söndag 2 september 2012

Expressen: Dagens JO ett hot mot rättsstaten


Utan tvivel är det såhär, JO och andra rättsvårdande instanser ger de sociala myndigheterna frisedel att använda sig av myndighetsmissbruk. De kallar oss som flaggar för oegentligheterna för rättshaverister, när det i själva verket är myndigheterna själva som är de verkliga rättshaveristerna, det är systemet som har totalhavererat. Sverige har kommit att bli ett korrupt och icke rättssäkert samhälle.

"På senare år har Justitieombudsmannen varit överdrivet välvilligt inställd till myndigheter. Nutida JO bryr sig inte ens om att försöka utreda om allmänhetens klagomål på myndigheter är befogade, utan utgår från att myndigheternas uppgifter är korrekta. Annat var det på Alfred Bexelius tid som JO under 1956-72. I dag får Europadomstolen därför pröva alltfler klagomål som inte reds ut på hemmaplan - JO måste därför upphöra att se medborgarna som rättshaverister och myndigheterna som felfria. Det skriver i dag Brita Sundberg-Weitman, tidigare ordförande för medborgarrättsrörelsen och lagman, samt författare till den nyutkomna boken "Sverige och Rättsstaten på 2000-talet"."

Läs mer på:
http://www.expressen.se/debatt/dagens-jo-ett-hot-mot-rattsstaten/




Share |

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad hände med superkonsulterna i Mark som JO-Anmälde sin arbetsgivare Marks socialförvaltning.
Dessa anmälande superkonsulter blev alltså avlänade med superkonsultarvode från arbetsgivaren de anmälde!?

Vad hände?
Just det Jo-anmälan lades ned trots att de skrev om att det var en krackelerande förvaltning de inte längre kunde stilla tiga.

Vilken jävla skitkommun! Ha, kanske bra att konsulterna inte blev upphandlade som se skulle enligt lagen om offentlig uphandling. Nu kan vi ju alla ringa och anmäla kommunen för denna olagliga konsulteriverksamhet. Varenda tröskelvärde har passerats, det är därför som de ligger med mera än många hästlängder övertasserade tröskelvärden!
När vi invånare nu anmäler Mark, så glöm inte heller snöröjningen...

Jävla skitkommun!

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Om jag inte missminner mig så var det Tommy Falk och Katarina Stål som gjorde den JO-anmälan. Båda var involverade i vårt ärende, och vadmig anbelangar så är de båda direkt olämpliga att få arbeta med människor, Tommy Falk tog det omdömeslösa beslutet att min dotter skulle LVU:as. Dessa äger ingen förmåga till empati och vad de utsätter människor för. Att dessa har tillgång till en myndighetsutövning som de missbrukar grovt är en skandal på högsta nivå. Visst instämmer jag till att det är en krackelerande socialtjänst, men det beror ju främst på tjänstemännen och där är dessa konsulter lika delaktiga, inte på politikerna. De är de som använder sig av förljugna uppgifter för att få igenom tvångsåtgärder och omhändertaganden med oerhörda konsekvenser och stort lidande för de drabbade. Med rätt samtalsstöd hade vi snart varit i fas igen som familj, istället väljer socialtjänsten i Mark med tjänstemännen i spetsen att terrorisera människor och underlåta sig att använda sig av sunt förnuft, en förälders ord väger ingenting. Socialtjänsten har i många år agerat omdömeslöst och slappt, och de kommer undan med att göra så, genom lögner och sekretessen som de kan gömma sig bakom. Tjänstemännen vill bara att politikerna skall hålla käft och inte lägga sig i, utan bara klubba igenom deras beslut som ofta är kraftigt vinklade och baserade på lögner. Dett brukar ju oftast fungera för dem genom alla instanser. Sedan att det är psykopater och störda tjänstemän som levererar felaktiga uppgifter finns det inget i dagsläget som kan skydda barnen och deras föräldrar ifrån.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Socialen i Mark JO-anmäls: "Situationen är utom kontroll": http://www.bt.se/nyheter/mark/socialen-i-mark-jo-anmals-%282619234%29.gm

Anonym sa...

Tommy Falk säljer Herbalifepulver. Kallar det för Wellness...
Sedan titulerar han sig pinsammare än R El Sayed - hattar flyger.

Lämpligt, knappast...