söndag 2 september 2012

HN: Ekås lokaler kan bli boende för flyktingbarn


En annan form av barnhandel som växer fram och som på kortare sikt drar in pengar åt kommunen! EU tilldelar bidrag till Sverige för varje ensamkommande flyktingbarn som de tar emot (i ett tidigare inlägg så redovisar och länkar jag till källuppgifter), så det är ingen tillfällighet att det för närvarande byggs upp en mängd (ofta undermåliga) boenden för att ta emot dessa barn runt om i landet. Sedan får även den mottagande kommunen sin del av den kakan. Lars Brickzén som uttalat sig i HN:s artikel nedan, är tillförordnad socialchef i Marks kommun.

"Enligt Lars Brickzén är Gryning vård AB, ett företag som ägs av Göteborgsregionens kommunalförbund, också intresserade av Ekås. De behöver fler boenden för asylsökande ungdomar och Horred och Ekås skulle kunna vara lösningen.
– Vi är naturligtvis intresserade av att få lokalen uthyrd, men det måste vara till en verksamhet som fungerar bra ihop med den verksamhet som finns där i dag, säger Lars Brickzén.
– Vi måste också föra en bra dialog om detta med de som bor och arbetar i Horred och med näringslivet där.
Han utesluter inte att kommunen och Gryning kunde samarbeta om ett möjligt asylboende – kanske kunde man dela på kostnaden för personal och hyra."

Läs mer på:
http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1749239-ekas-lokaler-kan-bli-boende-for-flyktingbarn




Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inget riskkapitalbolag uppköpa hela Sverige - värre kan det väl inte bli än nu?

Gamla utan tillsyn i hemtjänst, kidnappade barn, skolor med vinsterna till Caymanöar osv - VA FAN!

Anonym sa...

Ha - nu vill Marks kommun till och med vara med och dela den kortisktiga vinsten som senare troligtvis hamnar på Caymandöarna.

Var fann man stollen Brixén?

Var tycker ni de skäggiga "barnen" ska bo? Såklart i Marks äldres skändade boende. Lägg gärna märke till att ett så kallat boende flör skäggbarn kmostar 4-dygn - vem i sveriges ålderdpm har den omsorgsförmånen?

Människohandel heter detta!