lördag 19 februari 2011

Än så länge har jag inte hört ett ord från soc om hur och när min dotter och jag ska upprätthålla vår kontakt, fast hon nu har varit hos jourfamiljen i två månader!!! Det går bra att placera henne hos jourfamilj och sen bara släppa allt annat ansvar tydligen!!!

 

Ur: http://www.barnperspektivet.se/teman/speciell-familjesituation/barn-familjehem-eller-pa-institution

Barn och föräldrar har rätt att hålla kontakt

Ett barn som bor i familjehem har rätt till att hålla kontakt med sina föräldrar och andra släktingar. Familjehemsföräldrarna ska göra vad de kan för att hjälpa barn och föräldrar ringa, träffas eller skriva brev till varandra. Familjehemsföräldrarna får veta hur ofta ni ska ha kontakt med varandra och på vilket sätt av den socialsekreterare som har placerat ditt barn i familjehemmet.

Vad som är bäst för ditt barn ska vara vägledande för hur ni ska ha kontakt med varandra. Din och ditt barns socialsekreterare ska i sin utredning beskriva detta. Om ditt barn är placerat i familjehem med ditt samtycke har du rätt att vara med och bestämma om hur er kontakt ska se ut, men om ditt barn är placerat med tvång (LVU) har du inte samma rätt till detta

 

Inga kommentarer: