lördag 7 juli 2012

Socialsveriges övergrepp mot familjen


Birger Hjelms, Den underdåniga lydnaden, en dokumentärroman om Sveriges vidriga sociala ingenjörskonst. När jag har läser recensionen så kan jag inte undgå att se paralleller i hur vi som familj blivit behandlade och hur Birger Hjelms familj blev terroriserade av de söndrande och härskande sociala myndigheterna, där de till slut lyckades krossa en familj för livet. Jag har ännu inte läst boken men kommer att göra det och återkomma med mina reflektioner om den.


"Fallet Hjelm och otaliga liknande fall i det av socialdemokratin uppbyggda Socialsverige är resultatet av en skev människo- och familjesyn, som utgår ifrån att man med automatik kan få små och stora människor att anpassa sig i önskade mönster genom tillgripandet av social ingenjörskonst. Det tas, i enlighet med socialismens människosyn, för givet att en förändrad omgivning också förändrar människan på avsett vis. Den trygghet traditionella familjeband förmår skapa, också i många ”problemfamiljer”, tas ringa hänsyn till.

Det behöver knappast påpekas att det ibland finns helt olidliga familjeförhållanden där de sociala myndigheterna har en given skyldighet att ingripa och ge lidande barn en ny och bättre uppväxtmiljö. Och visst finns det yrkesskickliga och inkännande socialtjänstemän.

Det stora problemet med barnomhändertaganden i Sverige har dock varit att myndigheterna inte kunnat hålla fingrarna borta när det gäller relativt välfungerande familjer, som av en eller annan anledning fått det socialas ögon på sig."


Läs mer på:
http://www.contra.nu/direkt/hjelm.html






Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varendaste ett nytt fall baserat på politisk präktighet och inkompetenta socialsekreterare är ett för mkt. Inga nya märkliga omhändertageanden. Marks kommun bör läsa denna pärm till pärm, sedan läsa den igen (i bästa fall går arbetstiden till läsing o inte trakasserande av klienter).
Glöm inte att ge Brixen ett ex, han som inte unnar förlamade barn att vara på Ågrenska (Sverige, riksintag) läger för barn med hans handikapp, ja han var 12 år och nekader!

Detta är Marks kommun!
I Mark har inget hänt sedan 1970-talet, tyvärr. Alla kramar till denna man som överlevde detta. Må modern vila i frid och sonens pojkar aldrig splittras!!!

Anonym sa...

De tog mina barn.

Rent hitta på.

Ingen kom o kollade om anklagelserna kunde stämma.

Ingen var intressearade av fakta.

Istället blev jag aborterad. Av ett helt samhälle.

Mark är en ful ful ful plats på jorden, och regeras och bebos till största del av människor som inte lever i samma verklighet som resten av världen.

Man gör vad man vill, skiter i världen utanför. I ett litet Fasicistiskt paradis. Ingen har kommit på ett sätt att hindra att de lämnat de regler och grunder som utgör funktionell demokrati.

/ PD

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Ja, det är en mörk plats på jorden, där en liten grupp härskar genom att söndra... Ljuger ihop utredningar, utan att bry sig om konsekvenserna för de drabbade. Beklagar det du råkat ut för - du är inte ensam.