torsdag 26 juli 2012

TLC: Barn som mördar

Man borde ställa frågan, vad är samhällets ansvar i detta som sker och vilken roll har samhället? På något märkligt sätt tycks samhället ha någon slags immunitet, där det finns en övertro om att samhället nog bara vill gott och att det aldrig görs några fel av dem, fast det faktiskt är precis tvärt om!! Institutionerna är en grogrund till att skapa dessa barn som tvingas stänga av känslomässigt för att överleva. Man tvingar in sårbara barn i en karusell där de vandrar runt på olika fosterhem och institutioner i kärlekslösa miljöer, där de till slut kan komma att bli sjuka och totalt känslomässigt störda i den grad att de inte längre vet vilka de är eller vart de tillhör, hatet växer och där alternativet att begå brott inte känns främmande längre. Skolorna är inte så mycket bättre heller, och det bekvämt och väldigt enkelt att lägga skulden på föräldrar när skolan och samhället själva brister, man skjuter över problemet och skuldbelägger den som kanske minst förtjänar det, ofta genom rena lögner och subjektiva påståenden.

"Vad får barn att begå våldsamma och fruktansvärda brott och till och med mord? Vem bär ansvaret? Föräldrarna? Filmer? Videospel? Generna? Varje brottsfall i den nya programserien "Barn som mördar" tar upp olika mordmotiv och metoder som mördande barn använder sig av, i allt från hatbrott och gänginitieringsriter till ockulta ceremonier och mord på familjemedlemmar.
Möt brottsutredare som avslöjar ledtrådarna som ledde till att dessa avskyvärda och chockerande brott kunde lösas och se vad som kan få barn att gå så långt som mord."

Måndagar kl. 22.00 med start 13 augusti

Läs mer på:
http://www.tlcsverige.se/program/barn-som-mordar




Share |

Inga kommentarer: