onsdag 16 januari 2013

SR: Den fastspända flickan – del 1


Det är en oerhört tragisk berättelse, om en utsatt flicka. Hon berättar det som många vittnar om, att socialtjänsten aldrig ger någon riktig hjälp, utan kontakten med dem leder ofta till att allt blir värre, värre och värre. Det finns ett systemfel i det som förstör människor helt. Socialtjänsten leker med människoliv, man tar ifrån dem deras identitet och lyssnar inte på de berörda. Utan man bestämmer över huvudet på de drabbade och försätter dem i situationer som traumatiserar dem och underlåter att ge dem den hjälp de ber om. Det mesta är undermåligt och sköts illa, men så kan socialtjänsten och deras kumpaner göra, för att det hela göms bakom sekretessen. Alla reagerar olika på myndighetsövergreppen, men här är det unga som skall hitta sin identitet och är sårbara och lätt blir vilseledda. Jag har fått ta del av så många fler berättelser än detta, det pågår så mycket vidrigheter på institutionerna och man kan undra vart alla pengar hamnar som betalar dessa ungas placeringar. Det finns pedofiler bland socialnämndsledamöter, socialtjänstemän och poliser osv. Bland annat i England har man sprängt stora pedofilringar där det förekommit poliser, socialtjänstemän m fl, och de barn som hamnar där kommer oftast från deras CPS motsvarighet till vår socialtjänsts individ- och familjeomsorg. Missa inte att lyssna på radioprogrammet.

"Nora har varit tvångsomhändertagen för sitt självskadebeteende. 17 år gammal prostituerar hon sig, när hon är intagen på ett behandlingshem utan att personalen ingriper. En dag blir hon fastspänd och grovt våldtagen av en av sexköparna; polischefen Göran Lindberg."



Mer:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=909&grupp=17557&artikel=5400735

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Så trygga barn är på alla dessa HVB hem. Så utan ansvar all personal är på dessa HVB-hem. En verklighetens förälder föräldrar sina barn i ett sådant föräldraskap. På institutioner är det helt i sin ordning med ett gravt bristande "ställföreträdande föräldraskap".
Och detta ska jag tvingas betala skattemedel till....