lördag 26 januari 2013

dt.se: Mamma JO-anmäler kommunen "Min dotter har inte fått gå i skolan"

Det är väldigt vanligt att barn hamnar under sämre förhållanden än de hade innan omhändertagandet och att de får undermålig skolundervisning eller ingen alls. Jag hoppas att mamman får rätt, men tyvärr så är myndigheterna oftast tandlösa, myndigheter skyddar myndigheter. JO begär in mer information från socialtjänsten och de kommer med stor sannolikhet godta socialtjänstens förklaring, och JO har garanterat inte kontaktat den anmälande föräldern för att begära in mer information.

"Anmälan till justitieombudsmannen kom in den 16 januari i år och riktar sig till socialnämnden och socialtjänsten i Borlänge.
Flickan som går på mellanstadiet har enligt mamman inte fått gå i skolan på flera månader och heller inte fått någon hemundervisning. Hon menar att det blir extra svårt för dottern att komma ikapp i skolan eftersom hon har adhd.
"Min dotter har skolplikt och att i flera månader skylla på att hon ska omplaceras, utan att ens ordna hemundervisning är inte rätt", skriver mamman i anmälan.
Hon är även kritisk till varför socialtjänsten inte låter hennes dotter träffa övriga släktingar.
"Det är ju jag som anses olämplig inte dem, och barn ska väl ha rätt till sin familj", skriver kvinnan.
JO har begärt in yttrande från kommunen som redogör att flickan omhändertogs den 28 mars förra året enligt lvu, lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. Samma dag placerades flickan i ett familjehem i en närliggande kommun."

Läs mer:
http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5511757-mamma-jo-anmaler-kommunen

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett stort BRAVO, och KÄMPA PÅ för alla er som orkar försöka möta sSveriges korrupta maktsystem.
Hoppas det går bra!