måndag 21 januari 2013

Resursbrist hotar rättssäkerheten inom Socialtjänsten

Det behövs inte mer socialsekreterare, gör om och gör rätt istället, sluta att jaga och skända människor och hjälp dem som behöver hjälp istället.

"I takt med att klyftorna mellan människor växer blir trycket på Socialtjänsten allt hårdare. Fyra av tio socialsekreterare uppger att det i första hand är kommunens ekonomi och inte klientens behov som styr valet av insats. Det visar en undersökning som Akademikerförbundet SSR och Novus gjort."

Läs mer:
http://www.akademssr.se/text/resursbrist-hotar-rattssakerheten-inom-socialtjansten

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Resursbrist?
Knappast. Allafall i den kommun jag bor i finns hur mycket resurser som helst att kasta rätt i sjön genom att jaga sunda och resursstarka barnfamiljer. De har till och med så mycket resurser att de kan göra internproducerade anmälningar på sina egna tidigare fantasy-storys. Allt detta medan de drabbade får ta hand om det riktigt verkliga livet. Göra riskbedömningar och annat av det som socialtjänsten så skickligt triggar igång, och som kan vara direkt hotfullt för en familj på grund av SOL-stollarnas aningslösa interventioner. Grönköping, nej Marks kommun såklart. De har verkligen gjort sig förtjänta av epitet SOL-stollarna som setts förekomma i media...