måndag 28 januari 2013

GT: Socialen röjde hennes uppgifter - blev slagen


Socialstyrelsens Mikael Thörn gör inte mer än han måste, säger lite lämpliga saker inför media, sedan ger han socialtjänsten frisedel att fortsätta som de gjorde innan... Så har det varit i fler fall än det som artikeln nedan berättar om...

"Kvinnan och hennes barn har haft skyddade personuppgifter och skyddad bostadsort på grund av våld och hot från barnens pappa.
Det var en läkare som haft hand om ett av hennes barn som larmade socialtjänsten.
– Det var det jag försökte förmedla, att vi är livrädda och vi har fått skyddad identitet av en anledning. Barnen har till och med blivit tvångsflyttade till mig av den här anledningen, säger mamman till TV4 Skaraborg.
Men när socialtjänsten skulle informera pappan om utredningen röjde man samtidigt familjens bostadsort för honom.
Misshandlades brutalt
Två veckor senare blir kvinnan nedslagen och brutalt misshandlad.
Socialtjänsten själva anser att man inte har begått några fel, och hänvisar till ett JO-utlåtande.
– I de här anvisningarna man har gått till står det ingenting om att man ska göra en farobedömning på det sättet, säger Roland Bertilsson på socialtjänsten i Skövde till TV4 Skaraborg.
Men på socialstyrelsen uppger man att socialtjänsten alltid ska göra en säkerhetsbedömning. Mikael Törn på tillsynsenheten säger också till TV4 Nyheterna att det inte finns något i lagen som säger att man måste lämna ut de uppgifterna."

Läs mer:
http://www.expressen.se/gt/socialen-rojde-hennes-uppgifter---blev-slagen/ 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avdelningschef Roland Bertilsson från Skövde socialförvaltning har även uttalat sig i en annan artikel, se nedan. Där vill de uppenbarligen börja jaga unga familjer... som om det är vad de behöver... Notera även den förhållandevis stora ökningen av anmälningar från ett år till ett annat! Återigen märkligt att man lägger fokus på att omhänderta barn, men inte hjälpa dem som ber om hjälp! Utan vetenskapliga belägg påstår Bertilsson att den stora ökningen av omhändertaganden från ett år till ett annat kan bero på allt fler unga familjer... Jag tror snarare att de sociala ser de unga föräldrarna som lämpliga offer att utöva sin sadistiska myndighetsutövning på, genom att kidnappa deras barn... Nu får de ju dessutom ett barnahus som måste fyllas upp - det gäller att hålla igång barnindustrin...

"Socialförvaltningen i Skövde fick 2011 in 400 anmälningar. Det kan jämföras med 2010 då antalet anmälningar var 300. I 50 av anmälningarna 2011 rörde det sig om misstankar om fysiska övergrepp.

Roland Bertilsson tror att ökningen främst beror på två orsaker.
– En faktor är ökad anmälningsbenägenhet. En annan förklaring är ålderssammansättningen bland föräldrar. Det är en tonårspuckel där babyboomens barn nu fått egna barn. Det kan vara så att unga familjer inte har samma stabilitet som äldre. Det är en riskfaktor."

Läs mer:
http://www.skovdenyheter.se/nyhet/4554/socialen-unga-familjer-kan-vara-en-riskfaktor

Share |

Inga kommentarer: