måndag 28 januari 2013

VF: Socialen i Karlstad anmäld igen

Pappan hungerstrejkade utanför socialtjänsten när hans barn hade blivit omhändertagna, socialtjänsten svarade med att ge föräldrarna kontaktförbud med sina barn. Såhär gick det sen:

"Föräldrarna har sedan dess i princip inte alls haft någon kontakt med flera av barnen, men vid ett tillfälle när man fick kontakt med en av de äldre systrarna i familjen visade det sig att hon visste om flera problem som de andra barnen haft på sina fosterhem. Bland annat ska det yngsta barnet, en femårig son, ha skadat sig allvarligt under sin fosterhemsvistelse.
– Men vi har inte fått veta någonting. Ingen på socialen har kontaktat oss för att berätta om det som hänt, säger en av föräldrarna till VF.
Att skadan har skett finns det bildbevis på, med bland annat en film där den lille pojken visar upp ett ben med ett grovt och färskt ärr.
– Det där har hänt under tiden som vår son har varit omhändertagen. För oss betyder det att han inte är säker där han är, säger föräldern.
Även en annan av familjens barn har råkat illa ut och ska enligt anmälan till Socialstyrelsen ha blivit biten av en hund. Ett tredje av barnen ska vid åtminstone två tillfällen ha försökt att ta sitt liv.
Inget av detta har dock familjen informerats om påstår föräldern."

Läs mer:
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/socialen-i-karlstad-anmald-igen

Läs även:
http://www.nwt.se/karlstad/article1121185.ece

Share |

Inga kommentarer: