fredag 6 januari 2012

En 13-årig flicka tog livet av sig


Inte sällan så har dessa HVB-hem kopplingar till hästgårdar. Det har blivit Big Business med dessa HVB-hem. Från Danmark och andra länder kommer riskkapitalisterna hit för att göra affärer här i Sverige, för i Danmark finns det restriktioner mot att göra stora förtjänster på denna typ av verksamhet, till skillnad mot Sverige där våra skattepengar går rakt ner i fickan på dessa oseriösa hantlangare. Ska vi svenska medborgare och skattebetalare bara acceptera detta??! Barnen och ungdomarna får betala det högsta priset. Som hänvisning till mitt förra inlägg, så har här en 13-årig flicka drabbats illa och valt att ta sitt eget liv efter att ha varit terroriserad vid ett HVB-hem. Sveriges Radios Eko har gjort en granskning av behandlingshem, där finns en del intressanta artiklar. Trots att dessa missförhållanden uppmärksammas, så görs det inget, detta är ju en tickande BOMB, varför agerar inte de i ledande befattning mot dessa oegentligheter. Politiker och socialförvaltningarna med dess personal är lika mycket involverade och delaktiga till denna verksamhet. Sociala myndigheter finns inte där för att lyssna på föräldrar, och för att ge lämpligt stöd, utan de sociala myndigheterna finns där för att smutskasta föräldrar och dammsuga efter skäl att omhänderta deras barn.


“Konsulentstödda familjhem” såsom t ex Jakobsdal har ramavtal med kommunerna i Sjuhärad. Där finns det en koppling till hästar – och till Hällesåker.
“Carl Bobergsgården”, där tog en 13-årig flicka tog livet av sig efter att ha blivit utsatt för både trakasserier och övergrepp av de killar som också bodde där. Föreståndaren – Curt-Rune Roos – är också kommunalpolitker. http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/curt-rune-roos-tar-timeout%281318582%29.gm
När man sen kollar dem på ratsit.se slår det sällan fel utan att det finns en hel serie med företag med liknande namn och samma styrelsemedlemmar. De olika företagen heter något på Holding, Bemanning, Förvaltning osv.
Varför?! Kan det vara som med Carema att man lånar ut pengar “till sig själv” till hög ränta, från ett bolag till ett annat och sedan kan undandra skatt genom att ha höga räntekostnader.
Många av dessa företag har startats under 2011 eller så är de äldre företag med ny bolagsordning under 2011 – ny bolagsordning kan ju innebära att man bytt adress eller att någon styrelsemedlem bytts ut – men det kan ju faktiskt också innebära att i praktiken ALLT har ändrats, som t ex Knastås AB i Onsala, där man köpte ett gammalt AB med org.nr (en klädaffär) och sen i praktiken ändrar ALLT (till hästverksamhet), ny styrelse, ny adress, ny verksamhet.
Kan det ha att göra med socialtjänstlagen, med socialtjänsterna, med skatteavdrag, med ???
Har det plötsligt blivit mycket mera lukrativt att bedriva vård, så att det attraherar riskkapitalister?


Share |

Inga kommentarer: