torsdag 19 januari 2012

SR: Hård kritik mot ordförandes språkbruk


Förutom nedanstående artikel i SR så har nu andra politiker fått stöd av Henry Sandahl som nu också går ut med att Markbygdspartiet bryter sig loss ur alliansen, så länge ordförande Hermansson sitter kvar i socialnämnden, det var i nyhetsinslaget i Radio Sjuhärad just nu kl. 6:30.

Marks kommuns socialnämnd i ett nötskal, vem får betala priset under tiden Hermansson fått verka tillsammans med inkompetenta tjänstemän, socialpakten... jo, barn och deras familjer i form av mänskligt lidande... och vi skattebetalare, kommunens ekonomin gröps ur...

Läs mer på:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4914691 

Kvällens uppdatering:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4916883


Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar finnas någon form av högre maka allafall -personligen tillbeder jag gladerligen påde Henry Sanddahl och Jan-ola Gustavsson!
Måtte nu Hermsnsson sluta! Nu!

Anonym sa...

Att vara eller inte vara ordförande tycks vara Hermsnssons stora fråga.
Han kan få svaret:
AVGÅ OMGÅENDE. Detta skulle ha skett för länge, länge sedan...


VET HUT KVINNOR!!

Vet hut kvinnor. Ni hemska kvinnliga ledamöter som inte bara lyder och underkastar er denna självutnämnde envåldshärskare. Skäms på er som uppvisat både egna viljor och åsikter. Fy!
Ännu värre dessa hemska kvinnliga så kallade klienter som i enfald försökt få företräde inför nämnden så viktig information kan komma fram. Bra gjort Hermansson att rejält åthuta dem genom att visa vem som bestämmer. Inte ska de väl få använda demokratiska spelregler, nej, bra att du nekat allt och alla kvnnor att föra talan. För att inte prata om denna hemska så kallade fosterhemsmamma - kristen verkar hon vara också. Helt rätt gjort av dig att visa hur det går när inte lydnad efterföljs. Hon ska minsann veta hut, precis så som socialsekreterarna säger åt henne i uppdrag granskning!

Fy för kvinnor. Det ska till en stor, stark man som också kunnat vara med och grunda missionprovinsen för att visa dem vad som gäller. Dessa ska minsann veta sin plats:
I Bibeln står det:
"Kvinnan skall ta emot undervisning i stillhet och
alltid underordna sig. Att själv undervisa tillåter jag henne inte och
inte heller att bestämma över mannen, utan hon skall hålla sig tyst och
stilla. Ty Adam skapades först och sedan Eva. Och det var inte Adam som
lockades utan kvinnan som lät sig lockas och förleddes till
överträdelse." 1 Tim. 2:11-14.

Detta är inte svårt att tolka. Det står både
1) att kvinnan inte ska undervisa, och
2) anledningen: skapelsen och syndafallet - vilka inte är någon mänsklig tidsbunden ordning, som gäller ett tag, men sedan kan upphävas.

Eftersom detta står i Bibeln, som enligt Svenska kyrkans egen kyrkoordning är grund för dess lära, så står det klart att kvinnan inte ska undervisa inom Svenska kyrkan.

Därmed har Missionsprovinsen och andra som invänder mot prästvigda kvinnor rätt.

Eller hur?

Varför lyder inte alla Hermsnsson?
Konstigt!