fredag 6 januari 2012

Mer om den skjutna flykting pojken och om VoB


3 mars 2010 börjar historien med VoB och Kärråkra
2010-05-10 – Gunlög Stenfelt lägger fram utredning kring flyktingbarnen.
Skånskan meddelar att en pojke blivit skjuten på Kärråkra den 15 oktober 2011.
Den 17 oktober rubricerar VoB’s VD Rolf Beckman det inträffade som ett vansinnedåd.
Den 18 oktober avbryter Eslövs kommun det tre-åriga avtalet med VoB – en slump ??
Måndagen den 24 oktober meddelar Eslövs kommun på sin hemsida att man “i tisdags”, dvs 18 oktober väljer att avbryta det tre-åriga avtalet med VoB. Istället vill man ersätta det med ett ett-årigt avtal med VoB eller att Eslövs kommun själva drivet det.

Upphandling av boende för barn avbryts

VoB Syd eller Eslövs kommun ska driva boendet för ensamkommande flyktingbarn. En pågående upphandling avbryts.
Barn- och familjenämnden fick i februari förra året i uppdrag att planera för en långsiktig lösning för ensamkommande barn. Upphandlingen av driften av boendet under tre år pågår. Kommunstyrelsen beslöt på tisdagen att den upphandlingen ska avbrytas. Anledningen är osäkerhet kring lokalfrågan. Klart är att nuvarande lokaler i Kärråkra inte kan användas under tre år, eftersom behovet av äldreomsorg ökar.
- Vi har förhandlat med en fastighetsägare men det gav inte något resultat, säger kommunalrådet Henrik Wöhlecke.
Beslutet att avbryta upphandlingen var inte enhälligt. Centerpartiet, folkpartiet och Sverigedemokraterna yrkade att den skulle fullföljas. Kommunstyrelsen sa nej till det med nio röster mot fyra.
Kommunstyrelsens beslut innebär att kommunen antingen tecknar ett ettårigt avtal med VoB Syd eller prövar möjligheten att driva verksamheten i egen regi.
Nyheten publicerad: 2011-10-24, klockan 13.48
Publicerad av: 
System


  




Den 25 oktober meddelar Skånskan att den skottskadade pojken avlidit.

Så här ser VoB’s aktuella hemsida ut – man driver idag asylboende i Kristianstad, Kävlinge, Lomma och ett nytt asylboende i Svedala öppnas i februari + ett transitboende i Lomma.


Ensamkommande flyktingbarn

VoB driver verksamhet för ensamkommande flyktingungdomar. Ett Transitboende i Lomma på entreprenad åt Malmö Stad, ett asyl-/putboende i Eslöv på entreprenad åt Eslövs kommun, ett asyl-/putboende i Kristianstad på entreprenad åt Kristianstads kommun, ett asyl-/putboende i Kävlinge på entreprenad åt Kävlinge kommun, ett asyl-/putboende i Lomma på entreprenad åt Lomma kommun och från i februari 2012 ett asyl-/putboende i Svedala på entreprenad åt Svedala kommun.
Lite bakgrundsfakta – att det ser ut så här idag har en historisk förklaring:
2002 – från Uppdrag Gransknings hemsida. Från flykting till socialfall.
Gunlög Stenfelt är då socialchef i Landskrona och beskriver hur den enskilda socialtjänsten har agerat utifrån de förutsättningar Riksdag och Regering (visst var detta på socialdemokratins tid, eller hur – med Göran eller Mona vid rodret).



Share |

Inga kommentarer: