söndag 6 mars 2011

FOSTERHEM EN VÄXANDE MARKNAD

Placeringar av barn/ungdomar har kommit att bli en storindustri, vem som helst kan i princip öppna ett HVB-hem utan att större kvalitetskontroller görs eller att man tar ut utdrag ur brottsregister. Inom klanen av socialtjänstarbetare så tipsar man varandra om var det finns pengar att tjäna, ibland allierar man sig med fosterfamiljerna mot föräldrar. Vi har ju fått ta del av skrämmande berättelser i nyheterna den senaste tiden och detta händer i Sverige 2011. När man dessutom sliter upp barn/ungdomar från familjer på svaga grunder, utan att det förekommer missbruk eller liknande i familjen och placerar dem på jourhem utan att först ha utrett möjligheterna att få hjälp på hemmaplan är ofattbart. Dels så sätts en stämpel på barnet/ungdomen som kan vara helt felaktig och dessutom kan barnet/ungdomen komma att hamna i en karusell av placeringar och konflikter mellan familjemedlemmar, skola och socialtjänstarbetare. Har då barnet haft en ganska problemfri skolgång, trygg hemmiljö och bra kamrater, så kan ju detta orsaka en reaktion hos barnet/ungdomen som gör att det som familjen byggt upp under många år kommer att fallera. Ska socialförvaltningen ta barn/ungdomar från sina familjer vid minsta motgång eller kris i familjen, då lär sig ju inte barnet/ungdomen att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt, utan barnet/ungdomen får helt fel signaler och detta kan leda till en nedåtgående spiral. Hanteringen av barn/ungdomar är sämre än urusel, åtminstone i Marks kommuns socialtjänst men det förekommer även i andra delar av landet. Och mitt i allt detta så finns det barn/ungdomar som lever under vidriga förhållanden och de tycks glömmas bort, man kan fråga sig varför, är de för besvärligt att ta sig an dem eller vad är det frågan om. Ett gott råd till socialtjänsten i Mark, lägg er energi och resurser på dem som VERKLIGEN behöver hjälp och sluta att rasera tillvaron för fullt fungerande familjer som är i kris på grund av sjukdom, någon bokstavsdiagnos, ekonomi, falska anklagelser eller tonåringar som revolterar, utan ge dem de stöd de behöver och tvinga dem inte att gå igenom förnedrande utredningar, där man bara letar efter ruttna äpplen att skriva in i utredningen och fabulerar ihop osanningar för att sen splittra familjer.



Läs mer på:
Borås socialtjänst JO-anmäls, Sveriges Radio P4 Sjuhärad 14 mars 2011
"Kriminella ska inte vårda unga på glid", Aftonbladet 10 mars 2011
"Socialen lyssnade aldrig på mig", Sveriges Radio P1 7 mars 2011
Fosterhem en växande marknad, SvD 6 mars 2011
Göran Grauers - Newsmill
Pressmedddelande, Barnombudsmannen 4 mars 2011
Arkivsida, Barnombudsmannen
Hela samhället har kapitulerat, Aftonbladet 5 mars 2011
Barn kränks på svenska barnhem, Aftonbladet 4 mars 2011
Rehab hos Hells Angels, Aftonbladet 4 mars 2011
Lilla Anna tvångsplacerades i jourhem, GT 12 dec 2010
Omhändertagna barn får sämre utbildning, Sydsvenskan 25 nov 2010
Klicka på textraden!


Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det inga personer som på riktigt är i behov av hjälp i denna kommun?

Måste de göra allt tänkbart kreativt för att försöka skapa hjälptagare?
NU FÅR DET VARA NOG.

Det räcker nu!

Strega 2 (läs gärna betydelsen av ord).

Anonym sa...

Så lägligt att BO, barnombudsmannen nu 4:e mars kommer med kritik i pressmeddelanden mot hem som använder sig av barnaga som behandlingsmetod.

Ännu konstigare att Marks kommuns socialförvaltning via information från en familj känt till detta i mera än ett år. De har till och med erbjudits att få ta del av polisanmälan gentemot ett av sveriges största barn-agefabriker som kallar sig för utredningshem/behandlingshem.

Förutom polisanmälan, fullständig dokumentation av barnaga och dessa farliga tekniker som har till syftet att håna och knäcka människor. ART (agression replacement training) samt Teckenekonomi - då får och förlorar pöäng för allt du gör.

Marks kommun är inte ens intresserade av vad de betalar för. De var där på studieresa och tycket allt så "fint ut".
Så går det när man går in i professioner där man inte vare sig hör hemma eller har hjärta för ens försöka att sätta sig in i.

Detta är inte ett skämt. ANser att denna familjs föräldraförmåga gravt borde ifrågasättas om de accepterade denna totalkränkande rättsvidriga behandling. Nu kritiseras dessutom metoderna för att strida mot mänsliga rättigheter! Marks kommun tyckte istället att familjen var "felande", detta var ju bästa hemmet som fanns enligt dem.
Sedan fick de sina barn tvångsomhändertagna utan föräldrarna tills detta galna upplöstes i förvaltningsdomstolen.

Dock är de nu ekonomiskt utblottade på grund av alla felgrepp denna kommun fortsatt tillåts utöva mot barn och vuxna i denna kommun.

Hur får man stopp på detta?