fredag 18 mars 2011

SOCIALTJÄNSTENS INHUMANA "HJÄLP"

Dagligen pågår socialtjänstens inhumana ”hjälp”. I metro har vi den senaste veckan kunnat läsa om hur Abdelaziz Amiar vräks från sitt hem efter 20 år. För att han krävde att få sin lägenhet renoverad. Abdelaziz är blind och vill bo kvar i sitt hem. Han hade inte rätta kunskaper om hur han skulle få Fastighetskontoret att uppmärksamma han menade allvar av att han ville ha en uppfräschning av lägenheten och detta gav Fastighetskontoret anledning att säga upp honom. Socialtjänsten borde hjälpa honom att få ordning på situationen, men istället så väljer de den enkla utvägen, att erbjuda honom en flytt. Empatin för hur en blind och gammal människa upplever detta, är som bortblåst. Tragiskt.
En annan familj i en annan kommun, blev på grund av olyckliga omständigheter och ekonomiska svårigheter utkastade från sitt hus som de hyrt. De blev skickade på bar backe med en 4-åring, det enda socialförvaltningen hänvisade dem till, var att de skulle få bo på ett vandrarhem med en 4-åring. Det är skrämmande och inhumant att behandla människor på detta viset. Istället för att tillfälligt hjälpa dem med ekonomin, som säkert hade blivit en billigare lösning, än att skicka ut dem på gatan med de sociala konsekvenser som kan uppstå i förlängningen. Tragiskt.
En väninna till mig har även hon råkat illa ut i Marks kommun. För ett par år sedan brann hennes bostad upp. Men inte ville Marks kommuns socialtjänst hjälpa till med en bostad till dem, trots att hon hade ansvar över ett barn. Välvilliga personer hjälpte henne och barnet med att tillfälligt inhysa dem i sina egna bostäder. Tack vare att hon hade en politikerkontakt i kommunen, så kunde hon göra en skrivelse till honom och på så vis fick hon till slut få en bostad i det kommunala bostadsbolaget. Tragiskt.
Men långt ifrån alla har sådana kontakter eller någon kunskap om lagarna. Alla dessa människor som får sina liv söndertrasade på grund av socialtjänstens inkompetens. På alla som det ändå slutat lyckligt för trots socialtjänstens inkompetens, så finns det säkert minst femtio familjer som det slutat mindre lyckligt för. Och om det ska vara så, så anser jag att socialtjänstens roll har spelats ut, om det inte längre fyller någon annan funktion än att rasera tillvaron ännu mer, för behövande människor. Ännu märkligare är att det finns personal inom förvaltningen som tycker detta är helt okej.

En annan tragisk berättelse:
BARNEN MÅR ILLA AV ATT BO PÅ STÖKIGA MOTELL OCH VANDRARHEM, DN 2 sep 2008
Klicka på textraden!

Citerar än en gång Upton Sinclare samt okänd:
"It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it."  


 "Never underestimate the power of stupid people in large groups."


Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Marks kommun är genomrutten.

Kanske är den också bortom all räddning.

Fly, flytta -emigrera!

Anonym sa...

Marks kommun är bland Sveriges lägst utbildade. Nästan ingen har högskoleutbildning i jämförelse med andra kommuner - måhända är det detta vi ser i de politiska PRO-nämnderna?
Eller är det bara avsaknad av verkligt sunt förnuft som både klipska bönder och hantverkare brukar ha vanligtvis?

Varför saknar Mark allt?


Marks kommun, läge för det maximalt dåliga livet.

Anonym sa...

Marks kommun är genomsnuskig!