fredag 22 april 2011

SOCIALPSYKOPATER

Ena veckan lovar man guld, nästa vecka rycker man undan det. Misskötseln av socialförvaltningens ekonomi är under all kritik. Att nu socialtjänsten kommer att gå med underskott på 15 miljoner kronor är nog en underdrift. Varför får denna socialförvaltning lov att fortsätta pumpa ut skattepengar på detta viset utan att krafttag tages mot förvaltningen, vart är kommunen påväg egentligen. Jag vet ju själv att många familjer far illa, förutom vår egen på grund av inkompetenta handläggare som får fritt spelrum att stjälpa istället för att hjälpa, ingen uppstyrning överhuvudtaget på organisationen, ingen som sätter ner foten en gång för alla och säger att nu får det vara nog.

Utan att använda sig av evidensbaserad praktik och ta in professioner, så flyttar de barn från sina familjer, vad kostar inte detta. Det hade varit mycket billigare och mänskligare att sätta in legitimerade familjeterapeuter som hjälper familjen på hemmaplan och det hade varit en mer rättssäkert, långsiktigt och bättre lösning. Men i Marks kommun svänger pedeln väldigt ojämnt, de som verkligen behöver hjälp får inte det, och de som inte har råkat ut för någon större problematik eller händelser av vikt placeras på familjehem och institutioner, var är logiken.

Trots att jag personligen har försökt påtala missförhållandena och oegentligeheterna för flera, bland annat flera handläggare, socialchef Magnus Andersson, Per-Olof Hermansson, Anita Lomander och andra politiker, så händer ingenting, i ärlighetens namn så har jag vid vissa tillfällen varit riktigt ilsk, men vem skulle inte vara det om deras barn togs ifrån en på lösa grunder och att man sedan som förälder möter ovilja från handläggare att ställa allt tillrätta, gång på gång visar de hur inkompetenta de är och de förvägrar mig att ha en dialog där jag vill lägga fram mina åsikter om hela situationen.

Gång på gång visar de att den ena handen inte vet vad den andra gör och det är barn och familjer som kommer ikläm, inget barn- eller familjeperspektiv över huvudtaget fast det är de fina orden de försöker gömma sig bakom. Det allra mest märkliga är att socialförvaltningens beteende gränsar till psykopati, de förvränger ord, de jagar människor med att producera anmälningar, förvanskar utredningar, ljuger, hotar, vill sätta dit människor istället för att hjälpa till med att hitta bra lösningar och sist men inte minst, hjälper inte dem som verkligen behöver ha hjälp som de har laglig rätt till, osv. Misskötta organisationer brukar sluka pengar, kostar det så smakar det. Tänk alla miljoner de har lagt på felplacerade barn, de hade räckt till många julklappspengar till behövande familjer.


Läs mer på:
BEHÖVANDE BARN FÅR JULKLAPP, Sveriges Radio
INGA PENGAR TILL JULKLAPPSPENG, Sveriges Radio


Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Obehagligt!
Du vet väl om att alla inom socialtjänst och nämnd som får kännedom om missförhållanden är tvingad att agera.

Vad konstigt att ingen gjort något fast du så länge påtalat alla brister. Märkligt!

Hur som helst så kommer nog polisen att gladerligen ta del av namnen till alla som delgetts....

Om det finns någon sans så kanske någon av dem är rädd om egna skinnet - socialstyrelsens vite verkar ju vara fullständig immunitet emot (tror de).

Socialstyrelsen är bara några dumma illvilliga granskare som är mediaindoktrinerade och kostar pengar och tid.

Den officiella lögnen psykopaterna gemensamt valt (troligvis efter ngn omröstning vid personalmöte)är att allt beror på att de så kallade fosterhemsbarnen blev uppmärksammade medialt.

Hallå! Hur många anmälningar fanns redan då hos socialstyrelsen?
Det intressanta är att det hela tiden är någon annans fel. Socialförvaltningen gör alltid rätt. Det är bara dumma opinionen utanför som inte förstår....

Vad ska vi ljuga om härnäst?
Intressant karaktärsdrag för psykopater är att allt blir svart eller vitt - de fattar inte att livet för de allra flesta är grått. De delar in alla klienter enligt:
bra-dålig
ond-god
rätt-fel
snäll-dum
osv

Det är därför ingen känner igen något i de märkliga utredningar som socialförvaltningen har ansvaret för!

Anonym sa...

Utmärkande för psykopatologi är ocskå den fullständigat totala avsaknaden av verkligt samvete.

Däremot finns ofta en starkt upparbetad manipulativ förmåga - de klarar att lura skjortan av de flesta. I marks kommun har de försökt lura förvaltningsrätten i Jönköping gång på gång ---fast även de börjar att dra både ett och två eller flera öron åt sig....

Det börjart nog bli allt svårare för psykopaterna nu, särskilt efter T Karlsryds "Ann Hjertenare" = tvångsomhänderta barn helt utan grund enligt lagar och förordningar.

Konstigt att detta verkar ha blivit en socialdemokratisk specialite i Marks kommun... (inte för jag är överdrivet politiskt intresserad, men detta är ändå värt att läggaS ,märke till..)