fredag 1 april 2011

DETTA ÄR INGET APRILSKÄMT... JAG LOVAR...

Enhetschefen Magdalena Elm och socionomen Tommy Falk, har JO-anmält Marks sociala utskott. Det som jag tycker är mest intressant är inte själva anmälan de gjort, utan att de äntligen utåt bekräftar vilken katastrof socialförvaltningen är, i och med sina uttalanden i anmälan. Det besynnerliga är ändock att de envisas med att vara motvals, istället för att rannsaka sig själva och börja göra rätt, fortfarande far familjer illa i deras hantering. Det är nästan att det skulle behövas tas in en militärinsats, som får gå in och övervaka socialförvaltningen tills det blir ordning, hua... nja... okej, det kanske inte låter som något som skulle kunna ske i Sverige 2011, men de myndighetsövergrepp som pågår på socialförvaltningen i Mark, känns inte heller som något som borde får ske i Sverige 2011.

Problemen inom socialförvaltningens individ- och familjeomsorg är ju något som redan har fått pågå i många år, långt innan Mia Magné kom in i bilden och - som jag ser det - så är hon en av de få inom organisationen som har ryggrad och vågar stå för sin ståndpunkt. Därför har hon nu kommit att bli ett hot för socialförvaltningen och fått bli deras syndabock. Socialförvaltningen vill inte förändras, utan de vill fortsätta med sina myndighetsövergrepp så som de har gjort hittills, men det är inte okej, för de följer inte de lagar och direktiv som finns. P-O Hermansson borde tänka sig väldigt noga för vad han uttalar sig om, för han är inte mycket bättre själv, bevismaterial finnes.

De har "kidnappat" min dotter, de ringer inte tillbaka när jag ber dem ringa mig, de svarar inte på mina mail, de bekräftar inte mitt överklagande jag gjort, osv osv, listan är lång. Material är inlämnat till polis och åklagare. Europadomstolen har fått in en klagan från mig. Även jag har JO-anmält socialförvaltningen, fast med lite andra motiveringar.


Mer info på:
MARGARETA LÖVGREN (M) UTTALAR SIG I VÄSTNYTT
NY KRITIK TILLBAKAVISAS, Sveriges radio
TVÅ PERSONER HAR SAGT UPP SIG, TV4
SOCIALENS INSATSER SKADADE BARNEN, HN
SOCIALEN I MARK JO-ANMÄLS, HN
"SITUATIONEN ÄR UTOM KONTROLL", BT
Klicka på textraden!

Även Sven Martinger har uttalat sig om det hela:
JAG SÄGER MARKS KOMMUN - DET RÄCKER
Klicka på textraden!



TEXT TAGET UR JO-ANMÄLAN:

Anmälan av oegentligheter i Marks kommun 2011-03-31 09:44 Falk Tommy <Tommy.Falk@mark.se>
JO-Post@Riksdagen 2011-03-31 09.54.56 Text: Anmälan sänds som bifogad fil. Original kommer per post.
Tommy Falk
Individ- och Familjeomsorgen
Familjeenheten Marks kommun 511 80 Kinna Tel:0320 21 70 00
tommy.falk@mark.se - Problem i organisationen.docx

Problem i organisationen samt i förhållande till politikerna
inom socialtjänsten i Marks kommun
Det finns ett mycket omfattande förtroendeproblem i organisationen. Dels har det framkommit att sekretessuppgifter "läcker" till politiker och uppdragstagare och dels agerar politiker på eget bevåg i ärenden. Som exempel kan nämnas att Socialutskottets ordförande haft direktkontakter med familjehem och agerat kurir utan förvaltningens vetskap. Socialutskottets ordförande har också skrivit på beslut trots att hon uppmärksammats på att en jävsituation föreligger. Vid flera tillfällen har tjänstemannabeslut ändrats av politiker efter att de talat privat med klient eller uppdragstagare.
Förvaltningschefen har uppmärksammat dessa problem men får inte gehör. I denna svåra situation finns pressen från uppmärksamhet från massmedia. Uppdrag Granskning har nyligen begärt ut handlingar. Politiker uttalar sig i lokalpress om enskilda ärenden etc.
Idag (30 mars 2011) kommer det till vår vetskap att två gruppledare sagt upp sig. Det är de enda kvarvarande anställda tjänstemännen i ledande ställning inom de grupper som arbetar med barn- och ungdomar och deras familjer . Vi vet också att de kvarvarande socialsekreterarna upplever att de saknar mandat och stöd från förvaltningsledning och politiker. För närvarande består halva handläggarstyrkan av konsulter. Situationen är alltså svår för de anställda handläggarna då de inte har någon arbetsledning att vända sig till, förutom konsulter.
Vi upplever att situationen är utom kontroll. Rättssäkerheten för klienterna är i uppenbar fara då rädsla och osäkerhet styr handläggningen från förvaltningen sida och egenintresse styr agerandet från politiskt håll.
Som konsulter upplever vi att vi inte får gehör för våra åsikter och att man inte tar tillvara vår kunskap. Vi kan inte längre stillatigande se hur förvaltningen krackelerar och rättssäkerheten blir allt svagare varför vi nu anmäler situationen till tillsynsmyndighet.
Denna anmälan sänds till JO och Socialstyrelsen.
Kinna 2011-03-30
Magdalena Elm Tommy Falk
tf enhetschef aukt socionom
magdalena.elm@mark.se tommy.falk@,mark.se
För kännedom till:
Socialnämndens ordf, Socialutskottets ordf, Kommunstyrelsen samt förvaltningschefen.



Share |

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hjälpe oss alla invånare!

Detta olagliga kan inte få fortgå.
Varför ens göra partipolitik av socialtjänstlagen? Den är enkel, rak och tydlig. Vad är detta för ryggradslösa löss som inte vågar följa lagen. Fattar de inte att farbror polisen kommer att ta dem också?
Vem vill följa den mindre kvinnogillande ordföranden P-O H? De som följer kommer att få stå sitt kast!

Anonym sa...

Vet du, socialnämndens ordförande gillar inte homosexuella.
Detta är ett rykte. Kan inte helt bekräfta det, men källor finns.

Hur hanterar han ungdomar som kanske kämpar med sin sexuella identitet?

Anonym sa...

Socialtjänstens grava misstag . PINSAMT
Socialtjänsten verkar inte förstå sitt uppdrag över huvud taget.

Tjänstemännen verkar agera som gapande fågelungar för att få sin vilja igenom. Frågan är om förvaltningen fortfarande inte har fått ut göken ur boet.

Deras agerande är mycket oprofessionellt. Det är helt ofattbart att de inte försöker att gå samman med politikerna för att hjälpas åt att lösa katastrofen inom socialtjänsten.

Detta riskerar få konsekvensen att de grava missförhållanden inom socialtjänsten inte rättas till eller ens uppmärksammas. Den kritik som socialstyrelsen har levererat och kommer att följa upp är förödande, men tjänstemännen vägrar inse allvaret.

De koncentrerar sig enbart på att få tillbaka det tjänstemannastyre som tidiagre rått, med politiker som inte ifrågasätter.

Detta vill vi verkligen inte ha tillbaka, utan en stark, aktiv och ifrågasättande politikerskara i nämnden och utskottet i synnerhet.

Det är dags att släppa partipolitiska tvånget och helt enkelt se till att socialtjänstlagarna efterlevs in i minsta detalj. Samtidigt vill vi att tjänstemännen inser att det är politikerna som bestämmer!
Se till att få ut göken ur boet nu!!!

Höken som ser Göken...,

Anonym sa...

Sluta gulla med förvaltningen PO!
Det är mycket märkligt att Per-Olof Hermansson uttalar sig om vad som försiggår i sociala utskottets möten med förvaltningen. Det kan väl inte vara så att han själv sitter i knät på socialchefen, och inte förstår bättre?

Hans kommentar att vissa ledamöter är "övernitiska", är en ren kopia från förvaltningens personal, trots att han aldrig varit närvarande på utskottets möten. Om han hade skött detta snyggt, skulle han ha diskuterat detta med utskottet innan. Då tror jag att han hade fått en annan bild än vad som nu framstår. Detta pekar på ett synnerligen dåligt omdöme.

Det intressanta är att han kritiserar de personer som under hela denna härva har försökt rätta till kaoset, som förvaltningen ställt till med. Man kan verkligen undra om han är intresserad av att få till en förändring till det bättre. Hur som helst tror jag att hans metoder inte kommer att ge något resultat inom överskådlig framtid. Dags att vakna upp ur dvalan och börja ställa krav utan gulligull med förvaltningen.

Det räcker inte att med samförstånd och diskussion om värdegrund, för att förvaltningen ska inse att de skadar barn och familjer genom uruselt genomförda utredningar och ren fabricering av misskrediterande information.

Det är dags PO!!

Höken som iakttar och väntar..,

Anonym sa...

Är det verkligen sant att detta inte ät ett 1:a aprilskämt?

Hjälpe oss alla invånareni denna mörka kommun annars....