lördag 30 april 2011

ANSVARSFRIHET

Ja, nu vet ni alla bovar och banditer
vill ni göra karriär så är Marks kommun den rätta
där kommer man undan med allt
välavlönad blir du
för där gödslar de med andras skattemedel utan dåligt samvete
ingen kommer att ifrågasätta dina ljusskygga metoder
här kan du få du all makt du önskar
tryck ner innevånarna och dina kollegor tills de inte längre vågar opponerar sig
ta deras barn ifrån dem och splittra familjer
jaga dem ut ur kommunen om de har civilkurage och inte håller käften
alla maktmedel är tillåtna för att få din vilja igenom
du behöver inte vara orolig för att bli av med ditt jobb
glöm inte att i de lugnaste vatten så simmar de fulaste fiskarna
jag rekommenderar särskilt socialförvaltningen och dess nämnd


Ytterligare bra recept på en framgångsrik karriär:

Hålla en person ovetande om vad som pågår och vad som händer.
Tina upp.
(Utesluta/dölja information. Spionera. Hindra någon från att ge information. Vara övervänlig och komma med smicker. Invagga dem i falsk trygghet.)

Kontroll av miljön.
Kontrollera en persons tid och om möjligt dennes fysiska miljö.
Mystisk manipulation.
(Jourhem, LVU, HVB, instutitioner. Bryta ner allt normal vardag. Dolda hot eller synliga hot. Möten/träffar i tid och otid. Isolering/uteslutning.)

Skapa en känsla av maktlöshet, hemlig rädsla och beroende.
Krav på renhet.
(Förvanskning, manipulering av utredningar, hot och lögner. Använda sig av utmattningsmetoden för att bryta ner försvar. Känsloyttringar är syndigt. Ser till att de hamnar i beroendeställning. Ignorera, inte svara på frågor.)

Undertryck mycket av personens gamla beteende och attityd.
Bekännelser.
(Få dem att tycka att deras tidigare liv var värdelöst och att deras "gamla" familj är dåliga och har dåligt inflytande. Ingjuta förtroende så att vederbörande "bekänner sina synder", sedan vänder man det mot dem).

Ingjuta nya beteenden och attityd.
Helig vetenskap.
Laddat språk.
Förändra.
(Indoktrinera och isolera. Soc bär på den enda rena sanningen).

Föra fram ett slutet system av logik, inte tillåta kritik.
Doktrin över person.
Existensuppdelning.
Frys in.
(Kritik straffas. Hjärntvätt, sociologiskt begrepp, handling som syftar till att förändra en människas personlighet och beteende, eller att genom manipulation framkalla en alternation (byte av verklighetsuppfattning) hos någon. Kvinna tige i kyrkan.)

*Metoder som används flitigt inom socialförvaltningens organisation likaväl som i sekter med stor framgång. Man skulle kunna fråga sig: Vad är vetenskap och vad är fördomar, påverkan och etik? Var går gränsen mellan påverkan och manipulation, sekteristiska grupper, organisationer och företag? Vilka riskfaktorer finns det för maktmissbruk? Vad man i sin profession kan och/eller inte bör göra.*

http://www.bt.se/nyheter/mark/socialpolitiker-i-mark-klarar-sig-med-anmarkning-efter-kritik(2745165).gm

>>Mind control är en process där individens fria val undergrävts av enskilda individer eller organisationer med hjälp av metoder som förändrar och förvanskar en individs perceptioner, motivation, affekter, kognition och beteende. Det är inget magiskt eller mystiskt med det hela, utan en process där man utnyttjar grundläggande psykologiska principer.<<

Philip G. Zimbardo, professor emeritus i psykologi



Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag känner igen det där. Man brukar ju säga att makt korrumperar men absolut makt korrumperar absolut. Hela socialtjänsten och socialnämnden är den värsta formen av diktatur som existerar. De leker Gud och vad de än gör går det inte att komma åt dem. De står över lagen, de följer den som det passar dem. Gillar de dig inte av personliga skäl skapar de ett helvete för dig. Kärringarna inom socialtjänst och i kärringpolitikerna i socialnämnden är de mest korrumperade vi har i samhället. De drar sig inte för att kliva över lik för att behålla makten och fortsätta tyrraniet. De är en maktfullkomig bunt galningar. lagen måste ändras så att de är ansvariga för de beslut de fattar och bryter de mot lagen ska de in i fängelse som alla andra. Rättsosäkert är bara förnamnet. Tänk att flytta är den enda lösningen idag.