måndag 25 april 2011

LVU-HANDEL AV BARN I HVB-HEM


Rune Nensen - ägare Oasen

Oasen är en institution som Marks socialförvaltning har samarbetat med - med tanke på lyxlirarn ovan - det skulle ju kunna förklara en del av socialförvaltningens underskott, bara så att Markborna vet vart deras surt förvärvade skattepengar tar vägen och används till. Det pågår handel med barn i Sverige, det måste bli stopp på eländet.

Socialförvaltningar tar barn från sina föräldrar på grund av mycket tveksamma anledningar. Detta kan omöjligt vara förenligt med demokrati, hela rättsäkerheten kan bli satt ur spel för dem som hamnar hos socialförvaltningen. Jag anser att socialförvaltningens familje- och individomsorg bör läggas ner i den form den är idag, det är alltför många familjer som skadas av deras verksamhet på det mest ohyggliga sätt och alla dessa institutioner som har ploppat upp som svampar ur jorden och dessa enorma pengar de omsätter under tiden som klienterna lever i misär på institutionerna, pengarna hamnar rakt i fickan på oseriösa. Man tror inte det är möjligt i ett civiliserat samhälle, men detta händer nu i Sverige 2011.

Vem som helst kan öppna ett HVB-hem utan några särskilda restriktioner eller att några större kontroller görs och dessutom så ljuger och förvanskar soc de drabbades utredningar, detta händer hela tiden runt om i Sverige och skapar ett oerhört mänskligt lidande, det är mer frekvent förekommande i vissa kommuner (Mark) jämfört med andra. Barn hamnar i beroende ställning till dessa oseriösa hem och alieneras från sina föräldrar.

Mer finns att läsa på:
http://www.jnytt.se/nyhet/15962/vardare-misstanks-for-valdtakt-pa-15-aring

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12954723.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article276998.ab?service=print

http://www.dagensps.se/slideshow.xml?article=/artiklar/2011/01/07/23762416/index.xml&picture=3&__toolbar=0


Share |

13 kommentarer:

Pierre Eriksson sa...

Ja det står helt klart att det behövs en reformtion. Tanken med att kunna ta omhand människor mot sin vilja ska ju vara en sista åtgärd när inget annat funkar, inte som nu att man tar i med det mäktigaste man har och sedan tittar på andra lösningar.

Något annat jag funderat över senaste månaden är varför har sociltjänsterna över lag svårt med att upprätta genomförandeplaner? Vården och då speciellt habiliteringen och rehabliteringen gör sådana med dagligen och det verkar ju funka. Jag upplevde det snabbt, smidigt och till stor belåtenhet på Syncentralen.

Anonym sa...

Att återse detta ansikte skapar nog mardrömmar hos många som tvingats till vistelse i skräckens utredningshem.

Envisa rykten påstår också att hans dotters pojkvän utan utbildning fick arbeta på Oasen, och inldde an sexuell relation med en intagen.

Ett annat envist ryte handlar om hans aggressivitet och handgripligheter. Eftersom han själv har sin villa i nära anslutning till hemmet och barn kan av misstag beträda hans tomt - då vrids deras armar ur led.

Tast som sagt detta är ju bara rykten....

Dock är detta enligt säkra källor det mest välrenommerade och bästa utrednings/behandlingshemmet som finns i Sverige anligt Marks kommuns socialförvaltning. De har alltid haft ett utmärkt samarbete med dem!

Invånare i Mark! Vakna till!

Anonym sa...

Är detta sant?
Anlitar socialtjänsten i Mark detta ökända utredningshem, vars fru är rektor (och ägare?) till den skola terrorhemmet driver?

Undrar vilka avdrag fru Nensen försökt göra i sin deklaration?

Detta får bara inte vara sant!

Marks kommuns socialförvaltning och dess revisorer - detta är skamligt!
Har kommuninvånare utsatts för denna övergreppsinstitution?

Anonym sa...

Jag har god kännedom en en familj som till och med polisanmälde hemmet för barnmisshandel, olämpliga miljöer mm.
Var socialförvaltningen i Mark intresserade? NEJ! Detta är ju den bästa institution som finns!

Man kan undra vad revisorerna egentligen gör som inte omgående gav ekonomerna i uppgift att stoppa alla betalningar!

Skönt att äntligen få veta vad pengarna gått till - sveriges 4:e dyraste bil, och lyxutlandsresor!

Troligtvis också lite advokatkostnader då denna barnmisshandelsanstalt kallad OASEN är i ständigt blåsväder...

Anonym sa...

Är det sant att Marks kommuns socialförvaltning fortfarande försöker smutskasta en familj som var vettig nog att lämna stället efter att ägaren i affekt var nära att gå till handgripligheter?

kanske bara rykten?

Anonym sa...

Godkänner revisorer placering i detta skräckens ökända hem?
Ofattbart!

Anonym sa...

Känner en flicka som har råkat ut illa genom LVU.
Hon vill bara hem till sin mamma, men hon skickas runt mellan olika familjer och mår jätteilla av att inte få lugn och ro i vardagen.
En del av problemet från början var att det inte fungerade med hennes mamma och mammans man.
Men nu vill hon försöka bo hemma igen, då hon känner att det funkar bäst för henne så.

Har du någon aning hur man kan agera i sådan situation?

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Jag tycker ni skall hjälpa henne med att ta kontakt med socialförvaltningen och förklara att hon vill flytta hem igen och be om att de hjälpa till med hemlotsning och kanske samtalsstöd. Tyvärr har jag inte så särskilt stort förtroende för hur socialförvaltningar agerar, men i bästa fall får hon en bra handläggare som kommer göra allt för att hjälpa till. Man kan även ringa till socialstyrelsens ungdomstelefon och berätta om missförhållande och de kan säkert ge råd om hur man skall gå tillväga. Om ni tillhör Marks kommuns socialförvaltning så tror jag att jag vågar rekommendera handläggare Jenny Ek, hon verkar vara helt okej. Ni kan be om att få henne.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Telefonnumret till socialstyrelsens ungdomstelefon, dit man kan ringa och berätta om bl a missförhållanden i familje- och HVB:hem är tel: 020-120 06 06.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Till känner en flicka...:
Jag tycker det är sorgligt att socialförvaltningen inte har gett familjen stöd i att hålla ihop och hjälpa dem på hemmaplan att lösa situationen, socialförvaltningen har istället hjälp till med att "straffa" flickan ytterligare. Tänk om soc istället hade lagt resurserna och pengarna på att hjälpa familjen att reparera familjerelationen istället. Att splittra familjer är något som pågår systematiskt inom socialförvaltningar. Om ni bor inom Marks kommun, så skulle jag verkligen ha velat komma i kontakt med er.

Anonym sa...

@Annsan:
Tack så mycket för hjälpen!
Jag ska prata med henne om detta och se vad hon tycker.
Men det telefonnumret låter mycket bra, ska nog ringa dit.

Stort tack för hjälpen!

(Vill också bara säga att det inte är Marks kommun i detta fallet)

sofie sandström sa...

jag är en tjej på 15 år och soc hade tänkt sig att sätta mig på tvångs vård och lvu på detta hem (oasen) men får tacka gud att jag har börja sköta mig och slipper allt de där nu och får tacka min advokat som strida i
mot i tingsrätten med mig. Med tanke på va men ser på tv om detta hvb-hem.

/sofie

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Vad bra att du fick en advokat som stred för det du ville, ofta händer det att de advokater man som barn eller ungdom blir illdelad i själva verket springer socialtjänstens ärenden. Ingen skall behöva tvingas behöva leva under de omständigheter som man gör vid Oasen.