tisdag 26 april 2011

INKONSEKVENT SOCIALTJÄNST

Vill dela med mig av ett mail jag fått med tragiska berättelser där det gått snett i socialtjänstens namn:

Det går ju inte att påstå att socialförvaltningar är konsekventa precis - angående också ditt fall som gick att läsa om där livet för resten av familjen gick sönder, trots att mannen/pappan erkänt och ville ha vård.
Här är ex från 2005-2008
2008-03-28Louises pappa får fortsatt vårdnad. Pappan i Vetlanda som dömdes till rättspsykiatrisk vård för hundratals samlag med sin minderåriga dotter, det så kallade fallet Louise, kommer även i fortsättningen att få vårdnaden, uppger Vetlanda-Posten. Men beslutet får inga praktiska konsekvenser enligt socialtjänstchefen. Att föräldrar fråntas vårdnaden när deras barn omhändertas är ytterst ovanligt enligt en professsor i rättsvetenskap som SvD.se har talat med. …
2005-12-10: Våldtogs av pappa. Han hade ensam vårdnad om dottern När Ida var 12 år födde hon sin pappas barn. Barnmorskan gjorde en anmälan till socialtjänsten och en utredning drogs i gång. Men båda nekade till övergrepp och utredningen lades ner. Två år senare blev Ida med barn igen. Den gången gjorde hon abort.  Ida, 16, har våldtagits av sin pappa, fött hans barn och gjort en abort – utan att någon ingripit.Trots tidigare våldtäktsdomar har pappan haft ensam vårdnad om henne. Nu åtalas han för flera hundra våldtäkter.
2004-04-24: Om sexövergrepp på Behandlingshemmet oasen
2004-04-30: Socialtjänsten ansträngde sig för att pedofilen och mördaren skulle få träffa sin son. Malmö På socialförvaltningen i Vimmerby kände man väl till Ulf Olsson som nu åtalas för morden på Helén Nilsson och Jannica Ekblad. Men trots hans uppgifter om att han göra barn riktigt illa slog man inte larm. Istället ordnade de besöksresor till hans son i Skåne.
I samtalen med socialsekreterarna berättade Ulf Olsson hur han ville göra barn riktigt illa ”för att någon skulle få känna hur illa han mått, hur illa han haft det.”
Han sa också att han varit rysk spion, dödat djur och anlagt bränder i Jönköping. Men på socialförvaltningen betraktade man honom som en ”knäppgök”, som man inte riktigt orkade med. En av socialsekreterarna erkänner i polisförhöret: – Jag upplevde att det blev ett lite oprofessionellt förhållningssätt från vår sida, jag själv inbegripen. Trots alla bisarra uppgifter och ”sjuka fantasier” lägger socialtjänsten ner stor ansträngning på att Ulf Olsson ska kunna umgås med sin son, som i dag är 14 år och bor med sin mamma i Skåne….


Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Sådana här råd finns det om socialtjänstens verksamhet ute på nätet:

Hur du skyddar dig och vad som är lagligt
Fotografera allt!
Anmäl missförhållanden.
Ring polisen vid minsta fara!
Spela in samtal i hemlighet.
Våga peka ut ansvariga.
Var öppen! Berätta! Våga!
Uppträd inte som ett offer.

/ Hur långt har detta gått egentligen - Marks kommun är i Sverigespetsen för olagligheter!
Markbor: Om ni måste ha kontakt med socialförvaltningen, följ ovanstående råd!