torsdag 23 augusti 2012

GP: Dålig koll på privata familjehem


Samma sker i Marks kommun, där de dessutom vägrar att lämna ut uppgifter om hur mycket de betalat ut till privata familjehem genom att hänvisa till offentlighets- och sekretesslagen. Mycket märkligt med tanke på att det lämpligen borde vara offentliga uppgifter.

"Kommunens revisorer har granskat hur olika nämnder följer upp verksamhet som lagts ut på externa utförare. I rapporten riktas kritik mot individ- och familjeomsorgen när det handlar om familjehem som förmedlas via privata företag. Revisorerna påpekar att kommunen köper platser som inte är upphandlade, vilket strider mot lagen om offentlig upphandling. Det innebär också att det kan bli svårare att följa upp om utförarna lever upp till kommunens krav, anser revisorerna. De ser även en brist i att det saknas systematisk kontroll av företagen."

Läs mer på:
http://www.gp.se/nyheter/halland/1.1041038-dalig-koll-pa-privata-familjehem


Share |

3 kommentarer:

Sivan sa...

I Härryda kommun är uppgifterna offentliga! På förfrågan lämnar lönekontoret gärna ut uppgifter om vilka utbetalningar som gjorts till familjehem anställa direkt av kommunen.
Kanske stiftar Marks kommun sina egna lagar ?

Anonym sa...

Du underbara Sivan. Om du bara visste vad som pågår i Marks kommun...
Den är sjukare än de andra sjuka socialtjänstspektakel kommuner.

Anonym sa...

För känndom: Regering utlyser lediga tjänster till DEN NYA MYNDIGHETEN ERSÄTTNINGSNÄMNDEN i dagens SvD och DN. "Ersättningsnämndens uppgift är att pröva och fatta beslut om ersättning till personer som utsatts för övergrepp eller försummelser när de som barn eller unga befunnit sig i samhällsvård. Verksamheten ska starta den i januari 2013."
... vilka antas? ...behövs det referensgrupp betående av drabbade i alla sverigekomuner? ...vad händer för vanvårdade efter tidsgränsen satt på 1980?