söndag 26 augusti 2012

unt.se: Våldtäktsutredning kan växa


Varför kan de inte bara erkänna och säga som det är, istället för att försvara och försköna?! Dvs erkänna att systemet är skit och att barn far illa i det, för sanningen är att det är kriminella element utan skrupler som dras till och ser möjligheten att utnyttja systemet för sin egen agenda, de samlas som flugor kring koskit...

"Processen innan jourhem godkänns av socialnämnden är omfattande, men vi har nu beslutat genomföra en Lex Sarah-utredning med en extern utredare för att om möjligt utveckla den ytterligare, sade Elisabeth Bengtsson, tillförordnad chef för jourhemspoolen, på onsdagen."

Läs mer:
http://www.unt.se/sigtuna/valdtaktsutredning-kan-vaxa-1817557.aspx




Share |

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyggare kan ingen vara än de barn i Sverige som placeras i jour-,/familjehem eller på institutioner.

Statistik talar sitt tydliga språk. Här rkerar du som barn en måndubbelt stor risk att bli misshandlad, droganvändare eller utsatt för sexuella övergrepp - oftast från andra barn men också av vårdare och familjehem.
Självmordsrisken är skyhög. värld sviker hela vuxenvärlden barnen på det mest fasansfulla och ofattbara sätt.

I framtiden kommer vi att som land få stå vid skampålen. Pengar saknas inte till denna verksamhet, men det finns en direkt ovilja att använda dem till de barn/ungdomar/familjer som eventuellt är i behov av stöd.

I Sverige kidnappas barn på de mest diffusa grunder.
De flesta tror de är skyddade, men i morgon kan det vara ditt barn, eller vänners barn. Ja, till och med grannens barn du har så god insyn i dess liv.

Anonym sa...

Åklagaren menar att det är upp till socialtjänsten att utreda om det är fler barn som blivit utsatta?! Detta är ju inte klokt menar jag!!! Så här fungerar det bland våra myndigheter, de är mer intresserade av att skydda varandra än att göra rätt. Lämpligen borde åklagare börja utreda vilka fler barn som kan ha blivit utsatta, men det skulle ju inte se bra ut för socialtjänsten om fler övergrepp kom fram! 'barnens bästa', vilket skämt...

Anonym sa...

Till dig anonym som anser att: åklagaren bör göra sitt arbete o inte tro att socialtjänsten ska leka polisutredare.
Svar: Här har vi med LVU-skitungar att göra. I Sverige är det viktigare att ägna sig åt att eftersöka om Julian Assange kondom eventuellt har sprucit. Därför, anonym finns inte resurser till dessa skräpungar som samhället både glömt och gömt!


Detta om något är en rättsskandal i STORA mått. Fy fan vilket skitland vi bor i!

Anonym sa...

I DNs Krönika i Onsdag står att rättsväsendet inte tillräckligt håller isär den politiska och den juridiska makten. Även krönikören håller med att den politiska makten styr och ställer juridiken i fallet Assange. Bra så långt.
Angående lagliga LVU-brott mot barn och deras basfamiljer träder dock inte en tilltymmelse till en oberoende juridisk makt fram till brottsoffrens räddning! Varför har de mest utsatta ingen rätt ens till en förundersökning från den juridiska maktens sida?
Vad säger det om vår "civilisation" då barn och kvinnor utsätts för Inkvisition genom socialtjänstens maktfullkomliga Trolldomskommisionärer?