fredag 10 augusti 2012

Sammanställning av inslag om Donia som avled i fosterhemmet

Samhället klarar inte av att vara förälder!!! Sanningen måste fram om hur det går till kring omhändertaganden av barn och ungdomar samt hur det inte fungerar kring hela socialsystemet och socialpolitiken, samt hur de ansvariga tillåts gömma sig bakom sekretessen. Det fanns säkert en anledning till att familjehemmet lät bli att gå till läkare, 2800 kr/dygn kan varit skäl nog att inte vända sig till specialister, ju sjukare och besvärligare barn man har placerad hos sig, desto mer pengar får man, klagar man lite till socialtjänsten, så trillar mer pengar in. Socialtjänstens handläggare hade ju vetskap om att Donia hade regredierat till en 3 årings nivå, ändå togs inga omedelbara beslut att undersöka varför. Det skulle vara intressant att veta om utbetalningen hade höjts till familjehemmet under Donias sjukdomstid. Se videosammanställningen nedan som är gjord av Daniel Hammarberg.

"Sammanställning av inslag som visades mellan 4 och 6 augusti. Man intervjuar familj och anhöriga samt visar dokument ur fallet. Bland annat avslöjas att det betalades ut 2 800 kr / dygn för den ofrivilliga vården av Donia under LVU.

http://www.americandailyherald.com/pundits/daniel-hammarberg/item/15-year-old...
http://www.youtube.com/watch?v=PBKbfPa6iYM - här sjunger Donia med i en av sina favoritlåtar."



Uppdatering:
Jag lade ut denna redan den 6 augusti, men har flyttat fram datumet några dagar, för att det är viktigt att denna händelse belyses. Det är viktigt att poängtera att detta bara skrapet på ytan på vad samhället gör mot vanliga familjer och deras barn, det är så många som inte får sina röster hörda. För att media överhuvudtaget skall skriva om felaktiga omhändertaganden så krävs det att något exceptionellt har hänt, men man får inte glömma att i skuggan av denna händelse så for familjen oerhört illa i många år på grund av myndighetsövergreppen som de utsattes för, fram tills det gick så illa att Donia avled.


Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett barn i ca 15-års ålder ´KAN INTE regridera till 2-3 årsåldern. Isåfall ska grav psyksik sjukdom finnas med - vilket inte fallet är här (Möjligen hos familjehemsmamman?)
Psykologiskt är detta en näst intill omöjlighet.
Den giriaga fosterhemsmamman ville helt enkelt få ännu mera pengar för denna helt omotiverade familjehemplavcering. Om Kommuner använder sig acv attendo, VoB, Gryning mfl då förstår man dess desperation. Dags för politker att fundera både ett, två och tre varv på vad som har gått fel!

Anonym sa...

Detta är ett brott; vållande till annans död. Eftersom polisen lagt ned anmälan, behövs det en kommission som utreder polis och åklagarmyndighet.
Rättväsendet fungerar inte i Sverige. Tomas Quick fallet ska utredas av oberoenden kommision.