fredag 17 augusti 2012

SR: Borås Stad ger med sig – betalar skadestånd för intrång efter 10 år

Myndigheter kör med utnötningsprocessen... det gäller att orka tills man segrar... under tiden påverkas hela ens tillvaro negativt av eländet...

"– Det var fel, och utifrån att man varit i deras hem så betalar vi det här skadeståndet. Sedan har det utbetaltas skadestånd tidigare, så någonstans har ju kommunen sagt att ja, vi har gjort fel, säger Lena Palmén.
Det är en över tio år gammal konflikt som nu tycks gå mot sin juridiska slutpunkt. 2002 vistades en då tolvårig pojke hos sina morföräldrar. Trots att det inte fattades något formellt beslut om omhändertagande av pojken ansåg socialtjänsten att han skulle tas om hand. Pojken flydde ut i skogen och jagades av poliser med pistol och skottsäkra västar."

Lyssna och läs mer:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5234203





Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Bättre sent än aldrig stämmer inte. I denna tragik har pojkens morfar hunnit dö. Självklart påverkas kropp och hälsa av att bära dessa socialtjänsters skapade myndighetsutövnings trauman.Kanske hade morfadern levt idag om väntan på upprättelse inte blivit så orimligt lång. Lägg därtill att de flesta inte får någon upprättelse alls.