lördag 20 oktober 2012

Håkan Ceder ska utreda LVU


En översyn behövs verkligen, däremot är jag tveksam till att hanteringen av omhändertaganden kommer bli bättre, det är alltför stora krafter som verkar, där egenintressen går före - floskeluttrycken som egentligen inte betyder något - 'Barnens bästa'.

"Regeringen har utsett Håkan Ceder till utredare av översyn av bestämmelserna i Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt analysera behovet av förändringar och förtydliganden av regelverket.
- Det är på alla områden viktigt att stärka barns och ungas rättigheter. Därför gör vi denna utredning och Håkan Ceder är väl lämpad för detta uppdrag, säger barn- och äldreminister Maria Larsson."

Läs mer:
http://www.regeringen.se/sb/d/15510/a/198078




Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaha, det ser ut som om de gör något.
En enmansutredning!?
Vad Har Ceder gjort för att hamna i denna utredningsgarderob?

Så mycket tas denna vansinnes myndighetsutövning på allvar.

Nej, några förväntningar på fäörändring är nog inte att vänta. Däremot verkar det finnas ett näst intill kroniskt flöde om utredningar kring polisen som i sig kanske är bra, men de har inte alls samma möjligheter att rasera en familj såsom socialtjänsten kan.

Socialtjänstens vapen som kallas myndighetsutövning är långt starkare än polisens maktutövning. Polisen har skyldighet att utreda opartiskt, bevisa brott osv. Det räcker inte för dem att skriva att magkänslaän är.., vi tycker att... därför tror vi att.. De tvingas ha BEVIS.
Polisen är som gulliga små kattungar i jämförelse med de tigrinnor och lejon som frodas och mår väl inom socialtjänsten. Dessa rovdjur lever av just kött, männisor. Delikatessen för dem är barn. Att sluka en hel familj är ett riktigt skrovmål. Värst av allt, de kan ha riktiga julbord dagligen utan att ngn stoppar dem.