måndag 8 oktober 2012

Svt: Vanvårdade vill säkra sin ersättning


Jag kan skriva under på att vårt samhällsorgan socialtjänsten medverkar till att rasera såväl ungdomars som vuxnas ekonomi om man råkar hamna under deras lupp. Det är inte bara den fysiska och psykiska hälsan som tar stryk av myndighetsmisshandeln, utan även ekonomin, och jag kan inte förstå vitsen med att ha en myndighet som förstör för sina samhällsmedborgare, där man är ute efter att ta andras barn och då inte drar sig för att fabricera uppgifter för att möjliggöra omhändertaganden. Barn såväl som vuxna får lida något oerhört både under tiden det pågår och i efterdyningarna, där de tvingas leva i konsekvenserna av det som myndighetsmisshandeln har lett till. Det finns väl inget som är så stressande för någon, som när man förlorar kontrollen över sin livssituation på grund av yttre omständigheter, som i detta fallet är socialtjänstens familje- och individomsorg på krigsstigen. De driver ju familjer in i det värsta tänkbara träsket. Finns det inte lagar mot sådant?! Javisst ja, jag glömde att lagarna inte gäller socialtjänsten eller några andra myndigheter heller för den delen. När skall tjänstemannaansvaret införas igen?!

"Eftersom många före detta barnhems- och fosterhemsbarn har dålig ekonomi och är skuldsatta på grund av sina tidigare upplevelser är det stor risk att samhället tar tillbaka pengarna, skriver föreningarna."

Läs mer på:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jonkopingsnytt/vanvardade-vill-sakra-sin-ersattning



Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk att det går att tycka genuint illa om en myndighet. Ta ifrån dem redskapet myndighetsutövning omgående så färre råkar illa ut. Tänk att Sverige omhändertar flest barn i världen, trots att vi har så bra och mogna föräldrar, jämlikhet osv...
Här kan man verkligen undra vad det är som gått fel!