söndag 21 april 2013

BT: Miljonsmäll för socialen


Det skulle vara intressant att veta hur många miljoner socialtjänsten Mark har lagt enbart på att söndra familjer?! Det är inte enkelt för en enskild att stå emot en myndighet som har alla resurser - detta på skattebetalarnas bekostnad. För att kunna bekämpa de oegentligheter som man som enskild utsätts för av myndighetens tjänstemän behöver den enskilda ha ett eget kapital i form av några millen på kontot så att man kan anlita en advokat, en sekreterare, en hushållerska, en bodyguard och ett medborgarvittne m fl, om man överhuvudtaget skall kunna fortsätta ha ett någorlunda normalt liv under tiden man kämpar för att hålla ihop eller få ihop familjen igen.

"Prognosen visar ett minus på sex miljoner kronor.
Detta trots att nämnden sedan 2011 har minskat sina kostnader med 49 miljoner kronor.
Åren 2014-17 kommer det att fattas 216 miljoner kronor - enbart för att driva socialnämndens verksamhet. Det visar en ny prognos från socialförvaltningen.
Nästa år saknas 31,5 miljoner kronor. År 2017 är siffran uppe i drygt 84 miljoner kronor."


Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så tacksam för att Du uppmärksammar det GALOPPERANDE VANSINNE (effekt av korruption, förtroendemissbruk och inkompetens i alla led i "ärendegången" )som man som enskild individ eller som familj fått/får eller riskerar att få ha att försöka värja sig mot...i Marks kommun och i Muteborg. KRAM från en mamma i Muteborg

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Det är ett högt pris man får betala för att man inte accepterar att sådana här oegentligheter får förekomma bland våra tjänstemän... det enda man kan hoppas på är att fler börjar orka att protestera mot detta korrupta system med inkompetenta tjänstemän och politiker... för det är ju trots allt vi som betalar deras löner och då skall man väl kunna begära att de skall leverera kvalitet till medborgarna!

Anonym sa...

På onsdag skall jag titta på Uppdrag Gransknings reportage om dom vanvårdade. TV-program om detta svek kanske inte hjälper de redan svikna så särskilt mycket (förhoppningsvis får någon/några av dem ut något gott av TV-sändningen)men jag är tacksam över att Janne Josefsson och andra på SVT fortfarande kan dra fram ett-och annat i ljuset! Det kanske kan leda till att en eller annan småpåve skärper sig. Jag tror att många av oss s k sanningssägare hade drabbats än djävligare-om vi inte hade haft U G i public service. Vi "vanliga" får knoga vidare efter bästa förmåga (och ork). Jag anser att Du gjort/gör en stor och GOD gärning varje gång du skriver! En BOK skriven av DIG finns det behov och intresse av! Kram från en mamma i Muteborg