onsdag 24 april 2013

UG: Vanvårdades några år för sent


Missa inte Uppdrag Granskning ikväll kl.20:00. Flera ungdomar oberoende av varandra berättar om de ofattbara övergrepp som de utsattes för då de varit placerade i samma familjehem. I vanlig ordning så har socialtjänsten kännedom om övergreppen, utan att agera mot det.

"Strategin var inte okänd för socialförvaltningen. I journalanteckningar framgår att man var väl medveten om att fysisk bestraffning användes av fosterpappan i hemmet. Och begreppet ”nerplockad”, som Robin använder, återkommer i anteckningarna.
Fosterfadern tycker att arbetet går efter planerna och man måste nu betrakta Robin som ”nerplockad” och ”helt utan eget ansvar”. Nu ska uppbyggnaden påbörjas, skriver socialförvaltningen.
Vidare skriver socialförvaltningen om Robin,
Metoden för dagen för att lära Robin klara konflikter  är att fosterfadern provocerar fram konflikter i allt – rätt eller fel. Hans bestraffningar består av fysiska aktiviteter så som armhävningar och sit ups.
- Jag fick ju krypa på den här grusvägen 400 meter lång cirkus i bara kalsongerna, fram och tillbaks fram och tillbaks till knäna var halvt förstörda, berättar han för Uppdrag granskning."



Läs mer på:
http://www.svt.se/ug/vanvardade-stammer-staten

Share |

Inga kommentarer: