onsdag 13 mars 2013

BT: Marks kommun ser över barnhemsplaceringar

Munläder har Hermansson, men jag vet att han ljuger. I artikeln i BT säger Hermansson  "Vi har ingen anledning att förstärka bilden av att det inte fungerar, vi har ingen sådan information", hur kan man ens komma på tanken att indirekt försvara något som hela Sverige fått ta del av från ett otal vittnesmål där man berättat om övergrepp som de varit utsatta för vid Oasens barnhem. Marks kommuns socialförvaltning fabulerar ihop osannolika utredningar och anklagar föräldrar för saker som aldrig hänt och påstår sådant som inte stämmer överens med verkligheten för att "rättfärdiga" ett omhändertagande och det är tydligen okej att göra så mot familjer, samtidigt som en institution ägnar sig åt barnmisshandel - information som socialförvaltningen dessutom fått ta del av - men då slätar man över det som om det nog inte är så allvarligt!!! Snälla vakna och gör något åt detta elände innan fler får sina liv förstörda!!!


Läs mer om det här:
http://www.bt.se/nyheter/mark/marks-kommun-ser-over-barnhemsplaceringar%283688431%29.gm

Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

marks kommun har ändrat sin strategi, de undviker placeringar och insatser inom HVB i så stor utsträckning som möjliget efter 2010.
Nu mer heter det : "vi arbetar inte så längre".
Så Mark lär inte skicka iväg fler familjer till Oasen iaf.

Anonym sa...

Hermansson tror att han har en negen chatlinje med Gud, och därför får han bestämma vad som är sanning, oavsett om han är inspelad, informerad och sagt annat tidigare.
Istället för att prata om att "det inte behöver förstärkas att hemmet inte fungerar" så borde han med kraft agera för de barn och ungdomar som inte kan föra sin talan. Det borde väl vara dags för en Lex Sara anmälan från Hermansson, i egenskap av att han är ordförande i socialnämnden.
Förresten, hur kan han veta att det finns någon från Marks kommun som är nöjd med placeringen där? Sådant är väl sekretess och sköts av sociala utskottet? Dit har inte Hermansson tillträde. Marks kommun har uppenbart bekymmer med både Hermansson och sekretess!!!!

Anonym sa...

"Marks kommun har uppenbart bekymmer med både Hermansson och sekretess!!!!"

Totalt fel, det är locket på från Marks kommun. De vägrar svara på förfrågan om De använder sig av oasen nu, eller när de gjort det senast. Alla har rätt att ta del av det som rör offentlig upphandling inom kommunen, vilket detta faktiskt är.